ZF 24

Arabia Saudită a obţinut 29,4 miliarde de dolari prin listarea gigantului Saudi Aramco

Arabia Saudită a obţinut 29,4 miliarde de dolari prin...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

13.01.2020, 10:01 1854

Gigantul petrolier saudit Aramco şi-a mărit oferta publică iniţială (IPO) la un nivel record de 29,4 miliarde de dolari prin exercitarea unei opţiuni de supraalocare de titluri prin care s-au vândut 450 de milioane de acţiuni suplimentare, transmite Reuters.

Compania a atras iniţial de la investitori 25,6 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică iniţială din istorie, derulată în luna decembrie, prin care au fost vândute un număr de 3 miliarde de acţiuni la un preţ de 32 de riyali (8.53 de dolari/titlu). Compania indicase însă că ar putea să vândă peste acest nivel printr-o supraalocare de titluri.

Acţiunile Aramco se tranzacţionau în creştere cu 0,14% luni, la ora transmiterii ştirii, la un preţ de 34,85 de riyali.

Opţiunea de supraalocare oferă posibilitatea unei companii să vândă peste nivelul programat din IPO dacă cererea din partea investitorilor este puternică.

Titlurile Aramco au închis şedinţa de joi la 35 de riyali, preţ ce îi oferă companiei o capitalizare la bursa de la Tawadul de 1.870 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO