ZF 24

APS a achiziţionat de la Hellenic Bank divizia de gestionare a portofoliului imobiliar şi de administrare a creditelor neperformante, tranzactie de 20 mil.euro

APS a achiziţionat de la Hellenic Bank divizia de...

Autor: Roxana Rosu

11.07.2017, 14:41 141

APS Holding a preluat divizia de gestionare a portofoliului imobiliar şi de administrare a creditelor neperformante de la Hellenic Bank Public Company Ltd, în urma unei tranzacţii de 20,6 milioane euro, partea de împrumuturi urmând să fie gestionată de o nouă entitate, APS Debt Servicing Cyprus Ltd (APS Cipru).

Creditele neperformante preluate de APS au o valoare de 2,3 miliarde euro. În acelaşi timp, portofoliul de active imobiliare în valoare de 150 milioane euro va fi gestionat de APS.

APS Cipru a fost înfiinţată la începutul anului 2017 şi este deţinută în proporţie de 51% de APS şi de 49% de către Hellenic Bank Public Company. APS Holding va avea controlul final asupra operaţiunilor APS Cipru. Suma la care s-a încheiat tranzacţia este de 20,6 milioane euro. Tranzacţia este finanţată din surse APS cu leverage financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO