ZF 24

Aproape jumatate din utilizatorii Google News urmaresc doar titlurile

Aproape jumatate din utilizatorii Google News urmaresc doar titlurile
20.01.2010, 12:23 25

Aproape jumatate din utilizatorii Google News urmaresc doartitlurile, fara sa acceseze si link-ul care ii redirectioneaza pepaginile diferitelor ziare unde pot citi si restul continuturilor,informeaza AFP citata de Mediafax.

"Chiar daca Google genereaza trafic pe paginile electronice aleziarelor, sunt situatii in care ii deturneaza pe utilizatori de laacestea", a declarat Ken Doctor, specialist in cadrul companiei deconsultanta Outsell, subliniind ca "44% dintre vizitatorii GoogleNews sunt interesati numai de titluri si nu acceseaza si site-urileziarelor".

Sondajul realizat de Outsell pare sa dea dreptate criticilorGoogle, printre care magnatul Rupert Murdoch, care controleazaimperiul media News Corporation. El a acuzat Google si alteplatforme agregatoare de stiri ca nu partajeaza veniturile dinpublicitate si cu site-urile la care fac trimitere prinlink-uri.

Potrivit sondajului, 30% dintre respondenti au declarat ca nufolosesc Google pentru a accesa site-uri informative si ca preferasa utilizeze in acest scop alte portaluri sau sa intre direct pesite-urile de care sunt interesati. De asemenea, 12% dintre ceicare au participat la sondaj au declarat ca folosesc Google pentrua accesa site-uri informative, pentru ca, ulterior, sa caute alteinformatii pe site-urile respective.

Mai multe despre rezultatele sondajului Outsell cititi pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO