ZF 24

Anul ecologistilor la Oscar: Filmele cu teme de mediu sunt in prim-plan la ceremonia din aceasta noapte

Anul ecologistilor la Oscar: Filmele cu teme de mediu sunt in prim-plan la ceremonia din aceasta noapte
07.03.2010, 12:52 21

Blockbusterul lui James Cameron, "Avatar", este doar unul dintrecele patru filme ce au la baza o tema ecologica si care suntnominalizate la Premiile Oscar, scrie USA Today.

"Avatar", in centru caruia sta o lume de o frumusete iesita dincomun, care este insa amenintata de distrugere, a fost nominalizatpentru noua premii Oscar, printre care si cea mai buna imagine.Cameron a spus despre filmul sau ca este o poveste ce trage unsemnal de alarma in legatura cu situatia mediului inconjurator.

La categoria documentar sunt nominalizate "Food, Inc." si "TheCove", ambele avand la baza povesti despre mediul inconjurator.Primul aduce in prim plan situatia fabricilor din domeniulalimentar din SUA, iar cel de-al doilea operatiunile de ucidere adelfinilor in Japonia.

Un al patrulea film este "Fantastic Mr. Fox", nominalizat lacategoria animatie, care prezinta revolta animalelor impotrivamarilor companii din industria carnii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO