ZF 24

Antreprenori locali. Producătorul de vinuri Jidvei a avut în 2019 afaceri mai mari cu 10%: „Investim în creşterea capacităţii cramei din Bălcaciu“

Claudiu Necşulescu, preşedintele grupului Jidvei:

Piaţa vinului va continua să crească şi în 2020, dar creşterea va fi una moderată din punct de vedere cantitativ. Ne vom bucura în continuare de trendul pozitiv de dezvoltare a segmentului premium, datorat dorinţei de cunoaştere a consumatorului şi de orientarea lui către produse de calitate.

Claudiu Necşulescu, preşedintele grupului Jidvei: Piaţa vinului va continua să crească şi în 2020, dar creşterea va fi una moderată din punct de vedere cantitativ. Ne vom bucura în continuare de trendul pozitiv de dezvoltare a segmentului premium, datorat dorinţei de cunoaştere a consumatorului şi de orientarea lui către produse de calitate.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.02.2020, 00:00 137

♦ Compania are patru crame la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu, iar producţia estimată după campania de recoltare din 2019 trece de 20 de milioane de litri de vinuri.

 

Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri de pe plan local, controlat de familia Nec­şulescu, a terminat anul trecut cu afaceri mai mari cu aproximativ 10%, arată datele transmise de com­panie. Astfel, cifra de afaceri a com­paniei s-a situat în jurul valorii de 192 de milioane de lei (peste 40 mil. euro), conform calculelor ZF.

„Estimăm că vom avea o creştere procentuală valorică de două cifre şi în 2020, cu un ritm mai accelerat decât în anul precedent“, a declarat pentru ZF Claudiu Necşulescu, preşedintele grupului Jidvei. Compania din Alba deţine cea mai mare plantaţie viticolă din ţară şi din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viţă-de-vie şi patru crame la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu. Conform datelor publice, Jidvei a recoltat în campania din toamna anului trecut peste 30 de milioane de kilograme de struguri şi estima obţinerea a peste 20 de milioane de litri de vin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO