ZF 24

Un antreprenor turc deschide o pizzerie în locul fostului magazin Casa Brutarilor din zona Timpuri Noi, închis după ce compania a intrat în insolvenţă. Tosun Nurullah, proprietarul Time4Pizza: Scopul este să ducem acest brand în toate sectoarele din Bucureşti

Investiţia pentru amenajarea pizzeriei este de 80.000 de euro, iar spaţiul este închiriat.

Investiţia pentru amenajarea pizzeriei este de 80.000 de euro, iar spaţiul este închiriat.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.02.2021, 11:04 505

Tosun Nurullah, un antreprenor de origine turcă, deschide săptămâna viitoare o pizzerie sub numele Time4Pizza în locul fostei brutării Casa Brutarilor de pe strada Nerva Traian din zona Timpuri Noi din Bucureşti. Spaţiul a rămas liber după ce compania care deţinea magazinele Casa Brutarilor a intrat în insolvenţă, iar punctele de desfacere au fost închise.

„Aceasta este prima pizzerie pe care o deschidem, însă scopul este să ducem acest brand, Time4Pizza, în toate sectoarele din Bucureşti. Va fi un concept mixt, cu pizzerie şi brutărie. Investiţia pentru amenajare este de 80.000 de euro, iar spaţiul este închiriat. Noul local va avea circa cinci angajaţi”, spune Tosun Nurullah.

El a venit în anul 1992 în România şi a ales să se stabilească aici, dezvoltând mai multe businessuri. Printre ele, spune Tosun Nurullah, se numără şi reţeaua de cofetării Georgy’s, din care însă s-a retras.

La sfârşitul lui iulie 2020, magazinele cu produse de panificaţie Casa Brutarilor, deţinute Dragoş Şerb, au pus lacătul pe uşă, după ce vânzările scăzuseră cu 80% de la debutul pandemiei, în contextul restricţiilor impuse. Reţeaua număra 32 de magazine, toate situate stradal, în zone cu trafic pietonal, astfel că, atunci când s-au impus restricţiile, traficul a scăzut, după cum spunea Dragoş Şerb la acel moment.

În total, cele 32 de magazine aveau 140 de angajaţi, care au fost trimişi în şomaj, în urma măsurii de concediere colectivă. Cele mai multe spaţii în care funcţionau magazinele Casa Brutarilor erau închiriate, iar spaţiile care erau deţinute de antreprenor au fost date mai departe în chirie către alte businessuri. Bake Expert, compania care deţinea magazinele Casa Brutarilor, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 25,1 milioane de lei, în scădere cu 30% faţă de anul precedent, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Dragos Şerb a preluat în 2018 reţeaua de magazine Casa Brutarilor şi Belforno de la grupul austriac GoodMills, care a hotărât să-şi reorganizeze activitatea de pe plan local şi să rămână doar cu divizia de morărit. Grupul a vândut activele separat. Astfel, grupul suedez Lantmännen a cumpărat businessul cu chifle şi tot spaţiul de producţie şi depozitare destinat panificaţiei al GoodMills, dar nu a achiziţionat şi echipamentele care realizau pâine, paste, produse de patiserie etc. Reţeaua de magazine şi secţia de specialităţi de pâine au fost vândute către Bake Expert, compania deţinută de Dragoş Şerb, care a fost director al magazinelor cu produse de panificaţie Casa Brutarilor şi Belforno Fresh înainte de a prelua reţeaua de la GoodMills.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO