ZF 24

Ansambluri de 5 stele în cele mai frumoase staţiuni din România. Nordis Group aduce o nouă imagine ţării

ADVERTORIAL

Ansambluri de 5 stele în cele mai frumoase staţiuni din...

Autor: Publicitate

25.10.2021, 11:00 3833

În timp ce majoritatea dezvoltatorilor imobiliari se află constant în căutare de metri pătraţi în cele mai mari oraşe ale ţării, Nordis Group şi-a îndreptat atenţia către staţiunile turistice din România, unde a dezvoltat trei proiecte exclusiviste, care pot concura cu marile resorturi premium din afară. Braşov, Sinaia şi Mamaia Nord vor deveni în scurt timp trei puncte de reper pe harta României, pentru rafinamentul, eleganţa şi serviciile de înaltă clasă oferite de Nordis.

Standarde ca în afară pe litoralul românesc

Pe litoralul românesc, oferta de hoteluri şi proprietăţi rezidenţiale de 5 stele este slabă şi departe de standardele impuse de piaţa imobiliară internaţională. Însă Nordis Group îşi doreşte să schimbe această percepţie şi vine cu o viziune nouă, dar şi cu un proiect de mare anvergură, chiar în cea mai exclusivistă zonă de la malul mării – Mamaia Nord.

Când am început să construim ansamblul Nordis Mamaia, ne-am propus să aducem în România serviciile şi facilităţile premium întâlnite în marile resorturi internaţionale. Tocmai de aceea ne dorim să investim tot timpul şi toată energia pe care o avem pentru a  realiza cel mai mare hotel de leisure din Europa, dar şi singurul ansamblu hotelier şi rezidenţial de 5 stele de pe litoralul românesc”, a declarat Emanuel Poştoacă, fondatorul Nordis Group.

În cazul ansamblului Nordis Mamaia, cifrele vorbesc de la sine despre amploarea întregului proiect: 200.000 de metri pătraţi construiţi la final de proiect, peste 550 de constructori pe şantier zi de zi, cel mai mare SPA din judeţul Constanţa – 3.200 mp, 9 restaurante şi cafenele premium, sala polivalenta, plajă privată de 26.000 mp

Alegerea locaţiei pentru dezvoltarea acestui proiect nu a fost deloc întâmplătoare. Mamaia Nord este cea mai populară destinaţie de vacanţă în timpul sezonului estival, având un grad de ocupare de peste 90%, în fiecare vară.  În plus, ansamblul hotelier şi rezidenţial este amplasat ideal, aproape de toate cluburile exclusiviste de pe litoral, dar şi de plajă.

Totuşi, marea poate fi o destinaţie de vacanţă şi în extrasezon, aşa că Nordis Mamaia va fi deschis 12 luni pe an. Cei care doresc să se relaxeze la malul mării, se pot bucura de clipe de relaxare la SPA sau la piscinile din resortul Nordis Mamaia, în orice moment al anului – un aspect rar întâlnit la alte hoteluri de pe litoral.  De asemenea, turiştii vor putea veni la mare în timpul anului şi pentru a lucra remote. Pentru că la Nordis Mamaia 5***** va exista cel mai rapid internet, de 10GB/secundă, acesta fiind singurul hotel din Europa care va beneficia de o astfel de infrastructură.

Mamaia este în continuare o staţiune promiţătoare pentru investitorii români, dar şi pentru cei străini, care ţin cont de potenţialul de creştere al unei afaceri în această zonă. Iar în cazul apartamentelor de pe litoral, apropierea de plajă şi de atracţiile turistice sunt principalii factori care oferă un plus de valoare unei proprietăţi. Fiecare metru pătrat din apropierea plajelor este la mare căutare în rândul investitorilor, iar cererea este uriaşă. Iar pandemia a accelerat ritmul de cumpărare a proprietăţilor din Mamaia cu 50% faţă de anii precedenţi. Astfel, mii de clienţi din toată ţara au cumpărat deja unul sau mai multe apartamente în Mamaia, pentru a le folosi drept case de vacanţă, sau pentru a le inchiria in sezon.

Nordis Group dezvoltă ansambluri de 5 stele în inima munţilor

În 2020, Braşov a ocupat a doua poziţie în topul celor mai căutate destinaţii de vacanţă din România. Iar un raport publicat de INS, în perioada ianuarie-septembrie 2020, arăta că numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică, a fost estimat 533.700, în Braşov, regiunea ocupând locul 2 în clasament, fiind urmată de Bucureşti şi de Prahova.

Această poziţie fruntaşă se datorează mai multor factori, printre care arhitectura locală, pârtiile de schi, restaurantele, dar şi faptul că Braşovul constituie punctul de plecare spre reţeaua staţiunilor şi cabanelor din zona montană învecinată. În plus, Braşovul este totodată unul dintre cele mai importante centre turistice ale ţării, datorită numeroaselor monumente istorice, cum ar fi castelul Bran, care se află în apropierea oraşului.

De asemenea, industria imobiliară s-a dezvoltat considerabil în ultimul an, în zona Braşovului, iar în vara lui 2021, preţurile au crescut cu 4,5% pentru apartamentele din această regiune.

 Iar tendinţa de creştere a preţurilor pentru locuinţele din Braşov se va păstra şi în 2022, mai ales pentru imobilele care oferă un plus de confort şi calitate, acces facil faţă de principalele puncte de interes şi, desigur, spaţii cât mai generoase. Toate aceste beneficii se vor regăsi şi în cadrul ansamblului hotelier şi rezidenţial Nordis Braşov 5*****, unde dezvoltatorul imobiliar îşi propune să aducă un stil de viaţă exclusivist. Acces la infinity pool, restaurant panoramic, sală de fitness, spaţiu de joacă pentru copii, sală de cinema VIP, concierge şi SPA – acestea sunt doar câteva dintre facilităţile premium, incluse pe lista beneficiilor de la Nordis Braşov.

În plus, cei care aleg să cumpere un apartament de vacanţă la Nordis Braşov, vor beneficia de o apreciere estimativă de 30% după deschidere. Iar după finalizarea achiziţiei, clienţii pot alege să locuiască în apartamentul Nordis, sau pot închiria proprietatea în regim propriu, sau cu ajutorul Nordis, prin societatea de property management.

„Când vorbim despre Braşov, ne gândim la Piaţa Sfatului, la Biserica Neagră care datează din secolul XIV, la Muntele Tâmpa, de unde priveliştea spre oraş este unică, dar şi la numeroasele fortificaţii medievale. Toate aceste obiective atrag sute de turişti în Braşov an de an, iar deschiderea aeroportului va amplifica numarul vizitatorilor. Iar printre aceşti turişti se numără şi cei care îşi doresc o vacanţă exclusivistă şi standarde de 5 stele.

Acesta a fost principalul motiv care ne-a determinat să investim în această regiune şi să dăm startul unui proiect grandios, precum Nordis Braşov 5*****, care va funcţiona atât în regim hotelier, cât şi rezidenţial. Construim în inima munţilor 158 de camere de hotel şi 43 de apartamente premium, pentru cei care îşi doresc să se bucure de un stil de viaţă altfel, pentru cei care apreciază rafinamentul şi confortul la cele mai înalte standarde”, susţine Emanuel Poştoacă, fondatorul Nordis Group.

De asemenea, un alt factor care i-a atras pe români să investească din imobiliarele din zona Braşovului este nivelul de trai al locuitorilor. În prezent, judeţul ocupă locul patru pe ţară, în ceea ce priveşte numărul total al salariaţilor, după Municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Timiş, arată datele Direcţiei Judeţene de Statistică. Totodată, Braşovul se află printre cele mai bogate judeţe, din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, arată datele publicate de Comisia Naţională de Prognoză. 

Pe lângă Braşov, Nordis Group şi-a îndreptat atenţia spre Sinaia, una dintre cele mai populare destinaţii montane din ţară. Cadrul natural, relieful, vegetaţia, fauna, rezervaţiile naturale, dar şi arhitectura regală sunt elementele de bază ale ofertei turistice pe care o prezintă oraşul Sinaia. De asemenea, potenţialul turistic din Sinaia este amplificat în mare parte de relieful zonei, care oferă o mulţime de opţiuni turistice: drumeţii montane, sporturi de iarnă, dar şi opţiune pentru odihnă şi recreere. Nu în ultimul rând, Sinaia este foarte accesibilă pentru cei care vin din Bucuresti, staţiunea fiind la doar 2 ore distanţă cu maşina, de Capitală.

Sinaia este considerată ca fiind o staţiune de rangul I, în accepţiunea internaţională, datorită structurilor de cazare şi agrement, dar şi datorită structurilor pentru sporturile de iarnă, care conferă într-un mod realist, statutul de staţiune premium acestei localităţi.

Nordis Group a ales o staţiune premium pentru un ansamblu premium. Ne-am dorit ca turiştii care aleg această destinaţie de vacanţă să aibă parte de o experienţă memorabilă, de servicii de înaltă calitate şi de o privelişte incredibilă. Proiectul Nordis Sinaia se construieşte într-o zonă ideală, cu o privelişte superbă către pădure, aproape de centrul staţiunii, dar şi de Cota 1400. De altfel, întregul complex de 5 stele este amplasat la doar 300 de metri de Gondola din Sinaia, cu acces rapid către Palatul Peleş şi restaurantele din zonă”, spune Emanuel Poştoacă, fondatorul Nordis Group.

Nordis aduce un nou model de investiţie

Potenţialul financiar al unei proprietăţi în staţiunile în care Nordis Group a ales să dezvolte ansambluri premium este cu atât mai mare dacă luăm în considerare modelul de investiţie pe care îl propune compania. Un client care este interesat de o investiţie imobiliară poate cumpăra o cameră de hotel sau un apartament Nordis şi beneficiază de un randament garantat de 7% anual. Inovaţia constă în posiblitatea de a deţine o proprietate pe care Nordis o închiriază de la investitor pe o perioadă de 30 de ani şi îi oferă chirie lunară stabilită contractual, fără alte cheltuieli.

Cererea de unităţi hoteliere premium este în creştere în toată zona montană, în special în Braşov şi Sinaia, unde ocuparea în vârf de sezon este de peste 90%. Astfel au luat naştere proiectele Nordis Braşov şi Sinaia. Ambele îmbină liniştea naturii şi priveliştile panoramice cu serviciile premium, care se regăsesc atât în zona hotelieră, cât şi în cea rezidenţială. Toate aceste proiecte se bucură de facilităţi de top şi de o comunitate exclusivistă”, a declarat Emanuel Poştoacă, fondatorul Nordis Group.

Până la finalul anului, Nordis estimează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar pentru anul 2022 este prevăzut acelaşi ritm susţinut de vânzări.

Pentru o privire de ansamblu, la nivel general, afacerile cu imobiliare au avut numai de câştigat în ultimii ani. Datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară arată că în luna septembrie 2021 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 64.550 de imobile, cu 2.413 mai multe faţă de luna august. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare în luna septembrie este cu 15.982 mai mare faţă de perioada similară a anului 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO