ZF 24

ANI, trecuta in somaj tehnic de Curtea Constitutionala

15.04.2010, 19:58 19

Curtea Constitutionala (CC) a constatat ca suntneconstitutionale prevederi al Legii privind organizarea sifunctionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), scrieGandul.

Astfel, a fost declarat neconstitutional articolul 6 careprevede ca "la solicitarea motivata a inspectorului de integritate,conducatorii autoritatilor, institutiilor sau societatilor publiceori private, cei ai regiilor autonome sunt obligati sa comuniceacestuia, in termen de cel mult zece zile lucratoare, datele,informatiile, inscrisurile si documentele prevazute la articolul 5,indiferent de suportul acestora, precum si date, informatii saudocumente pe care le detin, care ar putea conduce la solutionareacauzei".

Articolul 7 se refera la posibilitatea ca inspectorul deintegritate sa dispuna, fara acordul persoanei verificate a uneiexpertize, pentru lamurirea neconcordantelor dintre sesizare siintinderea bunurilor mentionate in declaratie. Despre celelalte articole incalcate deANI cititi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO