ZF 24

ANCOM: Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil

ANCOM: Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă...

Autor: Anca Olteanu

04.08.2017, 13:46 167

Datele indică o creştere cu peste 50% a consumului de internet pe mobil şi o uşoară scădere a numărului de minute şi SMS-uri lunare consumate de utilizatorul mediu de telefonie mobilă, care vorbeşte lunar cu 7 minute mai puţin şi trimite cu 8 SMS-uri mai puţin faţă de intervalul precedent de raportare.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a actualizat pe site-ul www.veritel.ro – aplicaţia de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu şi intensiv de servicii de telefonie mobilă şi internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

Potrivit www.veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbeşte în fiecare lună 35 de minute în reţea şi 26 de minute în afara reţelei.

Profilurile prestabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicaţii electronice din România, au fost introduse în veritel.ro pentru a uşura configurarea unei oferte căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro îşi pot configura ei înşişi consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.

Folosind aplicaţia Veritel.ro utilizatorii pot afla care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie şi internet fix şi mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum şi primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a preţului. În momentul afişării rezultatelor, primesc şi alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalităţi în caz de reziliere sau informaţii privind eventuale promoţii.

Veritel.ro este un instrument independent şi necomercial dezvoltat de ANCOM în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicaţie este gratuit şi nu este condiţionat în niciun fel, utilizatorii având acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicaţii din România.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Proiectul „Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali” a fost implementat de ANCOM în cadrul Operaţiunii 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare” a Domeniului Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, din Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public" aferente Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO