Caută doar în titlu
ZF 24

Analiză ZF. Tranzacţiile din sănătate: anul 2019 a adus nouă tranzacţii de peste 5 milioane de euro în piaţa privată de sănătate, dublu faţă de anul anterior. Piaţa de sănătate se află pe locul doi în topul sectoarelor cu cele mai multe tranzacţii, după imobiliare

♦ În ultimii cinci ani au fost 24 de tranzacţii de peste 5 mil. euro în valoare, potrivit datelor companiei de consultanţă şi audit Deloitte ♦ Piaţa privată de sănătate este estimată la 1,3 mld. euro.

Anul 2019 a fost cel mai di­na­mic din perspectiva tran­zac­ţi­ilor în sfera serviciilor me­di­ca­le pri­va­te, piaţa fiind mar­cată de no­uă astfel de achi­ziţii de peste 5 mil. euro doar anul trecut, po­trivit da­telor furniza­te de Deloitte, la solici­ta­rea ZF. Deloitte include doar tranzacţiile de peste 5 mil. euro.

În total, în piaţa privată de sănătate şi farma anul trecut au fost 19 tranzacţii peste pragul impus de Deloitte, fiind al doilea domeniu după cel imobiliar la numărul de mutări în piaţă.

„Vedem câteva reţele mari care con­firmă prin tranzacţii dorinţa de a fi prezente în fiecare oraş mare, iar, pe lângă investiţiile greenfield, oportunităţile de achiziţie rămân semnificative în perioada următoare. De asemenea, vedem noi jucători din zona me­di­cală care au atras atenţia investitorilor de pri­vate equity şi pentru care traseul de dez­voltare presupune continuarea investi­ţiilor“, a spus Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.