ZF 24

Analistii: G7 se afla in prag de recesiune

16.10.2008, 21:23 14

Cele mai bogate natiuni din lume sunt in recesiune sau in prag de recesiune, o serie de alte scaderi ale dobanzilor de referinta fiind necesara pentru a putea scapa de cea mai grea criza financiara din ultimii 80 de ani, arata un sondaj realizat de Reuters.

Cei 250 de analisti din cadrul Grupului Celor Sapte au previzionat ca economia SUA va se va deteriora rapid in urmatoarele trei trimestre. Pentru a evita caderea, Rezerva Federala ar putea fi nevoita sa taie dobanda de referinta cu mult sub 1,5%.

Sondajul, facut dupa reducerea la unison a dobanzilor de referinta de catre cele mai importante banci centrale din Europa si Rezerva Federala, arata ca economia mondiala se va afla inca mult timp in pericol, inflatia nemaifiind importanta in acest moment.

"Cu un Produs Intern Brut (PIB) in declin rapid, ne asteptam ca conditiile de recesiune sa duca la o crestere rapida a somajului si o inrautatire a situatiilor financiare ale companiilor", a declarat pentru Reuters Peter Kretzmer, economist in cadrul Bank of America.


Din Grupul Celor Sapte fac parte: Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Canada. G7 reprezinta grupul ministrilor de finante ai celor mai industrializate natiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO