ZF 24

Analistii: BVB reactioneaza mai puternic la criza internationala decat restul burselor europene

Analistii: BVB reactioneaza mai puternic la criza internationala decat restul burselor europene
27.10.2008, 21:03 17

Tranzactiile de la Bursa de la Bucuresti au fost suspendate temporar astazi pentru a doua zi consecutiv in conditiile in care cele mai lichide companii inregistrau scaderi de peste 9%. Analistii pun declinul masiv al bursei pe sensibilitatea mai ridicata a pietei de capital la criza financiara.

"Fiind o piata mica si cu investitori putini, BVB reactioneaza mai puternic la criza internationala decat restul burselor europene. Sentimentul negativ se pastreaza in continuare ridicat in piata, si dat fiind contextul extern, investorii refuza sa intre pe piata, in ciuda preturilor extrem de scazute si a performatelor economice inregistrate de companiile autohtone", a declarat Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al societatii de brokeraj EstInvest.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cum vad analistii evolutia pietei locale de capital in comparatie cu bursele externe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO