ZF 24

ANAF a majorat plafonul datoriilor contribuabililor făcute publice

ANAF a majorat plafonul datoriilor contribuabililor...

Autor: Departamentul Economic

09.04.2016, 00:00 11010

În cazul marilor contribuabili, plafonul a fost ridicat la 100.000 lei, la contribuabilii mijlocii la 50.000 lei, iar în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoane fizice care au obligaţii fiscale restante aferente activităţilor economice desfăşurate independent sau profesiilor liberale limita a fost stabilită la 10.000 lei, a anunţat ANAF.

Instituţia anunţase anterior, în februarie, ca va publica numele persoanelor fizice care au obligaţii fiscale de plată restante de peste 100 de lei, vizând îmbunătăţirea colectării taxelor.

În cazul marilor contribuabili plafonul fusese stabilit atunci la 1.500 lei, la cei mijlocii la 1000 lei, iar pentru pentru ceilalţi debitori la 500 lei.

Potrivit instituţiei, decizia de ridicare a plafonurilor are la bază prevenirea şi reducerea arieratelor la bugetul general consolidate, precum şi costurile necesare notificării.

În perioada următoare, contribuabilii ale căror restanţe fiscale înregistrate trebuie publicate vor primi notificări conţinând cuantumul datoriilor pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificării situaţiei fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO