ZF 24

Americanii de la Titan Machinery speră la 10% din piaţa utilajelor de construcţii

Americanii de la Titan Machinery speră la 10% din piaţa...

Autor: Andrei Cîrchelan

19.07.2013, 09:00 710

Titan Machinery România, filiala locală a celui mai mare furnizor de utilaje agricole din Statele Unite, speră să ajungă în acest an la o cotă de piaţă de 8-9% pe segmentul utilajelor de construcţii, segment pe care au intrat în iunie anul trecut, la câteva luni după venirea în România. Piaţa utilajelor de construcţii, care este direct dependentă de mersul industriei, este estimată la 80-100 de milioane de euro, ce corespunde unor vânzări de 1.200 de utilaje, potrivit estimărilor jucătorilor din acest sector.

„Titan încearcă să susţină segmentul de construcţii prin partea de agricultură, mai ales prin oferte legate de service“, a declarat Claudia Butoarcă, business operations manager în cadrul companiei.

Reprezentanţii Titan Machinery România estimează că vânzările la nivel de economie din segmentul utilajelor de construcţii vor coborî cu 20% în volum, până la 800 de unităţi. Anul trecut, compania a avut o cotă de 5-7% din piaţa utilajelor de construcţii, potrivit lui Erich Urban, managing director al Titan Machinery Austria şi acţionar minoritar al companiei din România.

Titan Machinery este prezent pe plan local de aproximativ un an, ei făcând la acel moment primul pas în afara pieţei americane prin preluarea distribuitorului Agroexpert Capital, unde Erich Urban şi Radu Lupu, cei doi oameni de afaceri care au şi acum participaţii minoritare în compania americană, erau acţionari.

Titan Machinery s-a extins în ultimele 12 luni în regiune în Ucraina, Serbia şi Bulgaria prin preluarea altor distribuitori. La momentul venirii în România, reprezentanţii Titan Machinery estimau că vor rula 40 de milioane de euro în 2012 din distribuţia de utilaje agricole. Datele de la Ministerul Finanţelor arată însă o cifră de afaceri netă de 5 milioane de euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO