ZF 24

Altex, Terranova, O Bag şi Autograf deschid pe 23 martie magazine în Sun Plaza

Altex, Terranova, O Bag şi Autograf deschid pe 23 martie...

Autor: Roxana Rosu

20.03.2017, 12:34 1563

Fondul austriac de investiţii S IMMO AG finalizează prima fază a lucrărilor de remodelare a centrului comercial Sun Plaza, urmând ca pe 23 martie să fie deschise patru magazine noi, respectiv Altex, Terranova, O Bag şi Autograf, iar alte trei magazine deja existente să fie extinse.

În total, spaţiile comerciale noi au o suprafaţă de 7 800 mp. Lucrările au dus la crearea unei noi galerii comerciale la nivelul -1, generând mai mult spaţiu pentru H&M, C&A şi Bebetei, dar şi 4 noi magazine: Altex, Terranova, O Bag şi Autograf. În plus, căile de acces către parcarea subterană şi pasajul subteran care conectează mall-ul cu staţia de metrou Piaţa Sudului au fost modernizate.

Faza 1 are o suprafaţă de 7 800 m2 dispusă pe 3 niveluri, din care 2000 m2 sunt ocupaţi de 4 noi chiriaşi: Altex, Terranova, O Bag şi Autograf. Chiriaşii ancoră H&M, C&A şi Bebetei şi-au relocat magazinele, iar acum beneficiază de zone de shopping îmbunătăţite.

Tunelul existent ce face legătura cu staţia de metrou a fost extins şi conectat cu zona nouă a centrului comercial. Începând cu data de 23 martie, acest tunel va avea o grafică artistică pe o lungime de 40 metri semnată de austriacul Peter Kogler, una dintre cele mai de renumite şi apreciate personalităţi ale lumii artisitice internaţionale.

Schimbările majore aduse de prima etapă a procesului de reconfigurare includ deschiderea unei noi zone de shopping la nivelul -1, unde se vor afla magazinele Altex şi Bebetei, crearea unei noi căi de acces către parcarea subterană, precum şi un nou lift.

“Prin încheierea primei faze, suntem doar la începutul unei transformări ce va aduce Sun Plaza şi mai aproape de dorinţele clienţilor. Lucrările de construcţie vor continua într-un ritm accelerat în următoarele luni, aşadar mai multe schimbări urmează să vină” a declarat Friendrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie S IMMO AG.

Procesul de reconfigurare a centrului comercial Sun Plaza a început în primul trimestru al anului 2016 şi va fi finalizat în primul trimestru al anului 2018. Aceste lucrări vor îngloba circa 40 de noi magazinem cu un total de 11,000 m2, în timp ce alţi 9,000 m2 din suprafaţa existentă a centrului comercial vor fi renovaţi.

Reconfigurarea Sun Plaza este concepută de către arhitecţi şi ingineri din ATP Viena, contractantul local desemnat pentru lucrările de construcţie este Bog’Art, iar coordonarea proiectului este asigurată de către Optim Project Management. Investiţia totală pentru remodelarea Sun Plaza – al doilea cel mai mare proiect de dezvoltare al S Immo, după hotelul Novotel Bucharest City Centre de pe Calea Victoriei – se ridică la 30 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO