ZF 24

Almunia: Cresterea deficitului bugetar in Romania reprezinta un motiv serios de ingrijorare

30.01.2008, 16:13 15

Cresterea deficitului bugetar in Romania reprezinta un motiv serios de ingrijorare, a declarat comisarul pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, care a spus ca guvernul trebuie sa fixeze tinte bugetare mai sanatoase, pentru a evita incalcarea reglementarilor europene, transmite Reuters.

Comisia Europeana (CE) considera ca este improbabil ca Romania sa echilibreze bugetul pana in 2011 si cere reduceri mai ample ale deficitului in 2008 si in anii urmatori, potrivit unui proiect al CE de evaluare a programului fiscal pe termen lung al autoritatilor de la Bucuresti.

"Cresterea deficitului in Romania, dupa aderarea la Uniunea Europeana, si volatilitatea sunt motive serioase de ingrijorare", a afirmat Almunia la o conferinta de presa la Bruxelles.

El a spus ca Romania trebuie sa stabileasca tinte bugetare mai sanatoase pentru a evita incalcarea prevederilor Pactului de Stabilitate si Crestere. Totodata, Romania trebuie sa tina sub control deficitul extern si presiunile inflationiste, care pun in pericol stabilitatea macroeconomica si financiara.

Pentru a adopta euro, Romania trebuie sa reduca inflatia si sa mentina deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO