ZF 24

Alin Iacob, preşedinte AURSF: Orice reducere de costuri din partea băncilor va contribui la creşterea creditării

Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare

Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare

Autor: Mircea Nica

25.06.2020, 16:30 124

♦ Creşterea gradului de intermediere financiară ar putea reprezenta şi o consecinţă a recâştigării încrederii de către sistemul bancar.

Băncile au încercat să impulsioneze credita­rea prin dobânzi promoţionale, ceea ce înseam­nă un cost mai redus la creditele accesate de clienţi, dar în acelaşi timp această acţiune ar putea reprezenta şi o tentativă de recâştigare a încrederii consumatorilor, a spus Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), pentru ZF.

„Orice reducere de costuri va contribui la creşterea creditarii. Din punctul nostru de vedere, noi am fost susţinătorii plafonării dobânzilor, iar băncile, fără să fie legea în vigoare vin cu oferte de creditare la dobânzi mai reduse. Acest lucru arată că există o re­zer­vă care poate fi activată la nevoie. În ultima pe­rioada Banca Transilvania şi Raiffeisen au fost prin­tre băncile care au venit cu oferte promo­ţionale“, a explicat Alin Iacob.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO