ZF 24

Alerta de tsunami în Chile, după un cutremur de 7,6 grade

Alerta de tsunami în Chile, după un cutremur de 7,6 grade

Autor: Luminiţa Bogdan

03.04.2014, 10:23 229

Chile a ridicat, joi, alerta de tsunami pe tot teritoriul, după o replică puternică, de 7,6 grade, a seismului produs marţi seara în nordul ţării, relatează AFP.

"Serviciile hidrografice şi oceanografice ale Marinei au anulat alerta de tsunami pentru tot teritoriul naţional", a declarat ministrul de Interne, Rodrigo Peñailillo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Replica seismului cu magnitudinea de 8,2 produs marţi a fost înregistrată în largul Iquique şi a activat o nouă alertă de tsunami pe toată coasta chiliană.

Seismul s-a produs la ora locală 23.43 (joi, 04.43 ora României), la 20 de kilometri sud de oraşul Iquique şi, "din cauza nivelului magnitudinii s-a trecut la starea de alertă de tsunami" pe toată coasta chiliană, a anunţat Serviciul hidrografic şi oceanografic al armatei chiliene (Shoa).

În urma alertei de tsunami, populaţia aflată în localităţile din zonele de coastă a fost evacuată, în special la Arica, Iquique şi Antofagasta, cele mai afectate regiuni în urma seismului cu magnitudinea de 8,2 produs marţi seară, care a provocat moartea şase persoane.

Preşedinta Chile, Michelle Bachelet, care se afla în oraşul Arica, situat la 2.100 kilometri nord de Santiago, în momentul producerii replicii seismice, a fost evacuată într-o parte mai sigură a oraşului, a anunţat televiziunea oficială TVN.

Autorităţile chiliene nu au anunţat deocamdată victime sau eventuale pagube materiale în urma noului seism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO