ZF 24

Alarma cu bombă la un liceu din Hunedoara a fost falsă, autorul este un elev de 13 ani

Alarma cu bombă la un liceu din Hunedoara a fost falsă,...

Autor: Szasz Jutka, Liliana Iedu

03.12.2015, 11:59 107

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că alarma cu bombă de la Colegiul de informatică "Traian Lalescu " din Hunedoara a fost falsă, iar autorul este un băiat de 13 ani, elev în clasa a V-a la unitatea de învăţământ.

"Alerta s-a dovedit a fi una falsă. S-a trecut la identificarea apelantului, iar acesta a fost imediat identificat, fiind vorba de un elev de 13 ani din clasa a V-a a unităţii de învăţământ. În prezent, el este audiat", a spus Bogdan Niţu.

Elevul care a sunat la 112 şi a anunţat că în liceu a fost pusă o bombă este instituţionalizat.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Ceilalţi elevi ai unităţii de învăţământ au fost lăsaţi să plece acasă, în urma incidentului.

Peste 900 de elevi şi 64 de cadre didactice de la Colegiul de informatică ”Traian Lalescu" din Hunedora au fost evacuaţi, joi dimineaţă, după ce o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că în incinta unităţii de învăţământ a fost pusă o bombă.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, declara că un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că la Colegiul de informatică "Traian Lalescu" din municipiul Hunedora a fost pus un pachet cu o bombă.

În urma apelului, cei peste 900 de elevi aflaţi la ore şi 64 de cadre didactice au fost evacuaţi din liceu şi duşi în sala de sport a unităţii de învăţământ.

Viceprimarul din Hunedoara, Dan Bobouţanu, declara că la faţa locului au ajuns mai multe maşini de pompieri, ambulanţe, pirotehnişti, jandarmi şi poliţişti, zona fiind izolată.

”Din informaţiile pe care le avem, şi am mers acolo la ora 8.13, un bărbat cu un nume care nu ar părea românesc a sunat şi a anunţat că există o bombă la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificând locul. Aici avem trei corpuri de clădire şi o sală de sport. După ce a sunat şi-a închis telefonul şi se bănuieşte că ar fi sunat de pe o cartelă prepay. Am luat legătura cu doamna director, pentru că sunt în jur de 907 elevi care învaţă acolo, s-a luat legătura cu părinţii, pentru ca aceşti elevi să fie duşi acasă. Astăzi nu se mai ţin ore", declara viceprimarul.

Potrivit viceprimarului, nu este prima dată când autorităţile din Hunedoara se confruntă cu o astfel de situaţie, în urmă cu zece ani fiind o alertă cu bombă la o şcoală generală din oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO