ZF 24

Al cincilea sezon Game of Thrones va avea premiera pe 12 aprilie

Al cincilea sezon Game of Thrones va avea premiera pe 12...

Autor: Florin Badescu

09.01.2015, 13:16 1181

Reprezentanţii HBO au făcut acest anunţ în cursul zilei de joi şi au precizat că la aceeaşi dată, pe 12 aprilie, vor avea premierele noile sezoane din alte două seriale îndrăgite de publicul nord-american: "Silicon Valley" şi "Vicepreşedinta/ VEEP".

În acţiunile sale de promovare a noului sezon din "Game of Thrones", aşteptat cu nerăbdare de numeroşi fani din lumea întreagă, HBO a lansat săptămâna trecută un nou teaser pentru această producţie de televiziune.

De asemenea, fanii serialului "Urzeala tronurilor" vor avea posibilitatea de a viziona într-o manieră inedită, pe marele ecran, două episoade din acest serial. Astfel, IMAX şi HBO s-au asociat de curând şi au anunţat că vor difuza ultimele două episoade din sezonul al patrulea din "Game of Thrones" în peste 150 de cinematografe IMAX în perioada 23-29 ianuarie.

În 2014, "Game of Thrones" a ocupat din nou primul loc în topul celor mai piratate seriale pe internet, poziţie pe care a ocupat-o şi în 2012 şi 2013.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO