Caută doar în titlu
ZF 24

Cum ajung unele tranzacţii de la „aproape succes“ la eşec. Ioana Filipescu Stamboli, Deloitte: Am văzut o diversitate de motive pentru care tranzacţiile eşuează, indiferent de caracterul lor exclusiv sau competitiv

♦ Printre cele mai complexe cauze pentru eşecul unei tranzacţii se numără factorii care ţin de active.

Factori care ţin de cumpărător, de vân­ză­tor, de active, de finanţare, de consultanţi sau de aprobări au blocat, de-a lungul tim­pu­lui, multe tranzacţii care erau în pragul reuşitei, dar care au luat calea eşe­cului.

„Tranzacţiile sunt procese extrem de complexe, cu multiple puncte de inflexiune, în care pregătirea pro­ce­su­lui şi, ulterior, strategia şi exe­cuţia sunt extrem de im­portante pentru fina­li­zarea cu succes. În practica noas­tră, am văzut o diver­si­tate de motive pentru care tran­zac­ţiile eşuează, indi­fe­rent de caracterul lor ex­clu­siv sau competitiv“, spune Ioana Filipescu Stamboli, partener corporate finance în cadrul firmei de audit şi consultanţă Deloitte România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.