ZF 24

AIG trebuie sa plateasca mai multor directori prime intarziate de peste 12 milioane dolari

25.10.2009, 14:08 17

Asiguratorul american AIG, ajutat din fonduri guvernamentale saevite falimentul, a anuntat vineri ca trebuie sa plateasca bonusurisi compensatii in valoare de 12,1 milioane dolari unor exeucutividin cadrul companiei, informeaza Reuters.

Decizia de achitare a bonusurilor vine dupa ce AIG a primitacordul lui Kenneth Feinberg, omul numit din partea guvernului saanalizeze politicile privind acordarea de bonusuri si compensatiiale companiilor salvate de statul american.

Astfel, David Herzong, CFO-ul AIG, a fost platit 1 milion dedolari, in timp ce Kristian Moor, CEO al diviziei de asigurari aproprietatii si in caz de accidente, a primit 1,6 milioanedolari.

American International Group nu a facut publice toate numelecelor care vor primi bonusuri. Compania a decis sa amane acordareaacestor bonusuri promise in 2008, pentru a-i da timp lui Feinbergsa analizeze activitatea angajatilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO