ZF 24

Agrobusiness. Traderii români de cereale sunt „cu ochii pe cash“ şi au început să solicite certificate de urgenţă care să ateste că şi-au restrâns sau încetat activitatea

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Florentina Niţu

22.04.2020, 17:20 1045

Peste 22.000 de companii au solicitat în perioada 5 – 21 aprilie certificate de urgenţă care să ateste fie întreruperea totală sau parţială a activităţii (certificat de tip 1), fie o scădere a încasărilor sau a veniturilor cu 25% (certificate de tip 2), potrivit confidas.ro.

RodBun, trader de inputuri şi cereale din agricultură, şi Cerealcom Dolj, producător şi trader de cereale, businessuri româneşti cu afaceri anuale de peste 100 mil. euro fiecare şi peste 350 de angajaţi, sunt printre primele firme din agri­cultură care au solicitat certificate de urgenţă care să ateste că şi-au restrâns sau încetat activitatea, arată datele transmise de platforma confidas.ro, care analizează riscul financiar al companiilor.

„Trebuie să avem mare grijă de cash. Pe divizia de ferme, din 85 de oameni, am trimis în şomaj tehnic 10, personalul de birou; pe divizia de procesare baze de date am trimis 30 de oameni în şomaj tehnic, pentru că nu mai avem nimic de procesat; pe divizia de silozuri am trimis 10 persoane; pe divizia vânzări utilaje am trimis 10 persoane; pe partea juridică am trimis 15 persoane“, a explicat Octavian Petrescu, directorul comercial al grupului de firme RodBun.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO