ZF 24

Afacerile Romstal au scazut cu 40%, dar Enrico Perini e multumit. De ce?

28.10.2009, 14:04 184

Grupul de firme Romstal, detinut de omul de afaceri italianEnrico Perini, va avea anul acesta o cifra de afaceri in scadere cu33-40% fata de rezultatele anului trecut. Nivelul previzionatpentru cifra de afaceri consolidata in acest an, de 350 de milioanede euro, este considerat insa "acceptabil", scrie BUSINESS Magazin.

In biroul sau de circa 20 de metri patrati, Enrico Perini pareun simplu executiv al companiei; simplitatea biroului esteizbitoare, mai ales ca pentru a ajunge in partea de cladire undeeste amplasat, trebuie parcurs showroomul AutoKlass de cateva sutede metri patrati, cu masini de zeci de mii de euro fiecare.

Enrico Perini pare amarat, nu mai debordeaza de entuziasm ca inurma cu doi ani.

Surpriza este insa ca nu minusul din vanzari il apasa, desipreviziunile pentru anul in curs indica o scadere de 40% fata derezultatele anului trecut. Intr-o vreme cand mai toti managerii seplang de vanzari, multumirea italianului ("rezultatele ar fiacceptabile") e oarecum neasteptata.

Dar misterul se risipeste repede: "afacerile se mentinprofitabile pe ansamblu", spune Perini, care nu vrea sa dea insadetalii. Cititi mai multe despre "afacerile profitabile peansamblu" pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO