ZF 24

Afacerile fabricii de scaune Plimob din Sighetu Marmaţiei au crescut cu 6% în 2019, ajungând la peste 196,6 milioane de lei

Afacerile fabricii de scaune Plimob din Sighetu...

Autor: Laurentiu Cotu

11.06.2020, 18:00 378

Compania a avut în 2019 un număr mediu de 1.276 de angajaţi.

Compania Plimob din Sighetu Mar­ma­ţiei, în acţionariatul căreia se află şi an­treprenorul Vasile Godja, unul dintre fur­ni­zorii locali importanţi de scaune pentru con­cernul suedez IKEA, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 196,6 mil. lei (41,5 mil. euro), mai mult cu 6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut în 2019 un profit net de aproximativ 6,5 mil. lei (1,4 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 1.276 de angajaţi, conform datelor publice.

Fabrica de scaune din Sighetu Marmaţiei şi-a început activitatea în urmă cu 134 de ani, când au fost realizate şi primele produse tâm­plăreşti, printre care şi scaunele curbate. Plimob este o companie cu capital inte­gral privat, având ca principal domeniu de activitate producerea de scaune pliante şi mic mobilier din lemn. Unitatea de producţie este situată în localitatea Sighetu Marmaţiei, din judeţul Maramureş. Plimob, unul dintre furnizorii locali importanţi de scaune pentru concernul suedez IKEA, are în total 159 de acţionari, printre care se află şi Vasile Godja, care deţine totodată şi funcţia de director general al companiei, potrivit informaţiilor de pe site-ul producătorului maramureşan de mobilier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO