ZF 24

Afacerile cu terenuri de minifotbal intră pe profit după doi ani

Afacerile cu terenuri de minifotbal intră pe profit...

Autor: Pro Sport

29.09.2014, 10:09 463

 Înainte de ‘89, românii băteau mingea pe maidane, aşa au apărut fotbalişti precum Dobrin, Balaci şi Hagi. Acum, peste tot există terenuri amenajate cu gazon artificial, unde fotbalul aduce încasări anuale de  mii de euro proprietarilor. La un tarif de închiriere de 60 lei / oră, cu o medie de 4 ore / zi, 280 de zile pe an, rezultă încasări anuale de aproape 68.000 lei.

De mulţi ani, Bucureştiul şi alte oraşe mari din ţară sunt înţesate de terenuri sintetice pe care fiecare român, indiferent de statutul social, îşi permite să joace fotbal măcar o dată pe săptămână. O afacere care s-a dezvoltat destul de bine la începutul anilor 2000 şi, spre surprinderea unora, continuă să crească.

Doboş a investit 150.000 euro într-o astfel de afacere
În Capitală există peste 100 de terenuri unde se poate juca fotbal şi aproape jumătate dintre ele sunt concesionate de la autorităţile locale, în şcoli şi mai ales în parcuri. Fostul internaţional român Toni Doboş şi-a construit în 2011, în cartierul Militari, o adevărată bază sportivă, pe care acum o va vinde foştilor stelişti Petre Marin şi Sorin Ghionea, care la rândul lor vor continua proiectul unei şcoli de fotbal. Suma tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

Citiţi articolul integral pe www.prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO