ZF 24

Aerodrom pentru avioane usoare construit la Vintu de Jos, in judetul Alba

03.08.2007, 01:46 129

Autoritatile din judetul Alba vor incepe, in acest an, construirea unui aerodrom la Vintu de Jos, acesta urmand sa preia avioanele de agrement si aeronavele de pasageri de mici dimensiuni.
Presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, a declarat, ieri, ca aerodromul va fi construit in parteneriat de autoritatile judetene si administratia locala din Vintu de Jos.
Potrivit lui Dumitrel, la nivelul Consiliului Judetean a fost aprobat acordul de asociere intre institutie si Consiliul Local Vintu de Jos, iar bugetul localitatii a fost suplimentat cu 200.000 de lei pentru realizarea acestui proiect.
Lucrarile vor incepe in acest an si aerodromul va cuprinde o pista inierbata pe care se va opera numai in conditii de zbor la vedere, drum de acces cu o latime de sapte metri, echipare tehnico-edilitara, spatiu administrativ, sala de asteptare de mici dimensiuni, hangar si anexe, turn de control si dirijare zbor, depozit de combustibil, dar si parcari pentru autoturisme si autocare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO