ZF 24

Administratori de investiţii: Un 2019 excepţional la Bursă este greu să se mai repete, dar ne aşteptăm la rezultate bune şi implicit dividende atractive în 2020

Administratori de investiţii: Un 2019 excepţional la...

Autor: Tibi Oprea

12.02.2020, 18:30 636

Taxa bancară impusă prin OUG114 a fost subiect de discuţie ieri la Bursă ♦ „Nu ar fi fost ceva extraordinar să avem o taxă bancară“, spune un administrator de investiţii afiliat unei bănci ♦ „Eu nu cred că vreo taxă este decentă, oricât de mică ar fi ea“, spune altul.

Cei mai mari admi­nis­tratori de fonduri mutuale, care gestio­nează circa 18 miliarde lei, privesc cu „optimism rezervat“ dinamica bursieră în 2020 şi consideră că performanţa din 2019, când indicele dividendelor a urcat cu 47%, nu se va repeta prea curând. Dar, spun ei, rezultatele financiare care urmează să fie raportate luna aceasta vor fi pozitive şi de aceea se aşteaptă la divi­dende atractive.

„După un an excepţional cum a fost anul 2019, este greu să sperăm ca acesta să se repete. Suntem moderat pozitivi în aşteptări. Ca factor de suport pentru anul curent, aş vedea rezultate financiare bune din anul precedent la companiile mari listate, care se vor translata în distribuţii de dividende relativ ridicate. De asemenea, mediul economic rămâne unul de creştere, care ar trebui să se reflecte şi în rezultatele financiare pentru acest an. Contextul extern este unul încă relativ favorabil, în principal susţinut de către politicile băncilor centrale. De asemenea, sunt semnale de stabilizare a economiei globale“, spune Robert Burlan, director de investiţii al Raiffeisen Asset Mana­gement, administrator a 6,3 miliarde lei, în cadrul unei conferinţe organizate marţi la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO