ZF 24

Adevarul: Minivacanta de Paste a dus pretul energiei electrice la valori minime

02.05.2008, 09:02 15

Zilele libere pe care romanii le-au primit de Paste si de 1-2 mai au redus semnificativ consumul de energie electrica la nivel national, informeaza Adevarul. Cel mai mare impact l-a avut scaderea activitatii industriale. In consecinta, si pretul energiei electrice tranzactionate la bursa de profil a ajuns la un nivel minim, atingand valori de pana la sase-sapte ori mai mici fata de inceputul lunii aprilie.

Daca atunci pretul electricitatii tranzactionate pe Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU) a bursei de energie se invartea in jurul valorii de 200 de lei pe MWh, in prima zi de Paste a ajuns la o valoare de 19,15 lei pe MWh. Nivelul este, probabil, un minim-record al acestei piete. Pretul a urcat la 133,61 lei pe MWh pe 30 aprilie, cand majoritatea oamenilor s-au intors la serviciu, si a scazut iar la 71,84 lei pe MWh in ziua de 1 Mai, declarata libera. www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO