ZF 24

Adevarul: Cum iti pui eoliene pe banii statului

29.10.2008, 09:33 30

Romanii care vor sa isi inlocuiasca sistemele clasice de incalzire a locuintei cu panouri solare sau cu centrale eoliene o pot face achitand numai 10% din costurile de achizitie si de instalare a acestora, scrie Adevarul. Statul va suporta 90% din cheltuieli, cu conditia ca acestea sa nu depasească 25.000 lei.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) va subventiona inlocuirea sistemelor clasice de incalzire in cadrul proiectului "Casa Verde", derulat de Ministerul Mediului. „Putem plati si proiectarea, si manopera, dar nu suportam costurile pentru conexiunea la apa sau la reteaua de electricitate”, a declarat ministrul mediului, Attila Korodi.

Sistemul de acordare a subventiei se bazeaza pe principiul derularii programului "Rabla". Astfel, orice persoana interesata se poate inscrie, incepand din data de 5 ianuarie 2009, la una dintre firmele care urmeaza sa fie validate pentru acest program. www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO