ZF 24

Adevarul: Batalie pentru "investitia secolului" - 10 miliarde de euro

10.01.2008, 08:47 9

Austriecii de la Voest Alpine au in vedere opt suprafete la Marea Neagra, in Romania, Bulgaria si Ucraina, pentru a construi un megacombinat siderurgic, informeaza Adevarul.

Termenii obisnuiti in care se discutau posibilele proiecte de investitii din Romania erau ? zeci/sute de milioane de euro; sute/mii de angajati. Noul proiect nu seamana insa cu nimic din trecut ? 6-10 miliarde de euro, 10.000 de angajati, pe 1.000 de hectare.

"Pana la intalnirea de ieri pot sa spun ca aveam dubii ca se mai poate vorbi de o asemenea investitie, intr-un mare combinat siderurgic, in Europa. Acum am vazut ca, intr-adevar, cei de la Voest Alpine sunt foarte hotarati", spune Petru Ianc, seful Directiei generale de Politica Industriala din cadrul Ministerului Economiei.

O echipa de la Voest Alpine s-a intors ieri la Bucuresti pentru a mai aduna date privind amplasarea viitorului combinat siderurgic pe care vor sa-l construiasca la Marea Neagra. Vizita echipei conduse de seful de proiect, Karl Haider, vine la numai doua saptamani dupa cea a vicecancelarului, ministru de finante al Austriei, Wilhelm Molterer. Adevarul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO