ZF 24

Adevarul: Bancile-mama nu vor stopa finantareaDesi este dependent in mare masura de finantarile din strainatate, stabilitatea sistemului bancar este departe de a fi amenintata de o stopare a finantarii.

27.06.2008, 09:21 15

Desi este dependent in mare masura de finantarile din strainatate, stabilitatea sistemului bancar este departe de a fi amenintata de o stopare a finantarii, arata Adevarul.

Analistii sustin ca nu exista motive serioase de ingrijorare si ca nu se pune, inca, problema stoparii finantarilor din partea bancilor-mama. Statisticile Bancii Mondiale arata ca, la finalul primului trimestru din acest an, raportul procentual dintre creditele acordate in Romania si depozitele atrase in sistemul bancar romanesc a fost de 160%.

Procentul a crescut simtitor in ultimii ani, de la 122% in 2005 la 148% la finalul anului trecut. In randul membrilor UE din Europa Centrala si de Est, cele mai nefavorabile pozitii sunt ocupate de statele baltice, unde raportul este de 215%, urmate de Romania, Ungaria (134%), Bulgaria (122%) si Slovacia (113%). Detalii pe www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO