ZF 24

Activitatea in industria prelucratoare si constructii va continua sa scada

28.01.2009, 10:17 12

Activitatea din industria prelucratoare si constructii va scadea in perioada ianuarie - martie 2009, in timp comertul cu amanuntul si sectorul de servicii se vor mentine la acelasi nivel ca si in cele trei luni anterioare, conform unei anchete de conjunctura realizata de Institutul National de Statistica (INS).

Conform opiniei a 29% dintre managerii din industria prelucratoare se preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -17%), preturile produselor industriale urmand o tendinta de crestere (sold conjunctural +27%).

In sectorul constructiilor, din sintetizarea opiniilor managerilor intreprinderilor care au raspuns la aceasta cercetare statistica, rezulta o tendinta de scadere a volumului productiei si a stocului de contracte si comenzi pentru primul trimestru din acest an (sold conjunctural -33%, respectiv -26%).

Pentru comertul cu amanuntul, managerii intervievati de INS si-au aratat pesimismul, situatia economica, pe total activitate, inregistrand un sold conjunctural de +7% in ianuarie 2009, fata de +5% inregistrat in luna decembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO