ZF 24

Acţiunile asiatice au crescut puternic după discursul şefei FED. Dolarul se îndreaptă către cea mai proastă cotaţie din ultimele luni

Acţiunile asiatice au crescut puternic după discursul...

Autor: Indira Crasnea

30.03.2016, 09:53 1372

Preţul petrolului şi-a revenit, în timpce dolarul se îndreaptă către cea mai proastă cotaţie din ultimii cinci ani, scrie Bloomberg.

De la Kuala Lumpur până la Seul şi Shanghai, acţiunile au crescut după ce pieţele americane au şters pierderile, în condiţiile în care Yellen a spus că o încetinire a creşterii economice la nivel global face guvernul să ducă o politică precaută de înasprire a politicii monetare.

În timp ce comentariile au adus creşteri puternice pentru acţiuni şi bonduri, indicele dolarului calculat de Bloomberg a atins repede minimul ultimelor nouă luni, în lipsa perspectivelor unei creşteri a dobânzii în prima jumătate a anului.

”Pentru prima dată după multă vreme, Janet Yellen vorbeşte iar pieţele cresc. Este clar că ratele dobânzii din SUA nu vor creşte în viitorul apropiat”, a spus Niv Dagan, director executiv la Peak Asset Management.

Indicele MSCI Asia Pacific, excluzând Japonia, a crescut cu 1,4%, pentru prima dată în ultimele şase zile şi a reuşit să şteargă cea mai mare pierdere din ultima lună.

Yenul, care deseori evoluează diferit faţă de acţiunile japoneze, a crescut pentru a doua zi consecutiv, ajungând la 0,3%. Indicele bursier Nikkei 225 al bursei din Tokyo a scăzut cu 1,3%.

Indicele Shanghai Composite a crescut cu 1,6%, iar indicele Hong Kong Hang Seng a câştigat 1,3%. Indicele S&P/ ASX 200 al Australiei a crescut cu 0,1%, în timp ce Kospi a câştigat 0,3%.

Contractele Futures ale indicelui Standard & Poor’s 500 au rămas constante.

Euro s-a apreciat în această dimineaţă cu 0,19% faţă de dolar. 

Dolarul a scăzut cu 0,25% şi în raport cu leul, la 3,9456 lei/ dolar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO