ZF 24

Achiziţiile prin SEAP sunt sistate până la 15 iunie

Achiziţiile prin SEAP sunt sistate până la 15 iunie

Autor: Roxana Rosu

26.05.2016, 10:43 843

Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) va fi nefuncţional până la 15 iunie, procedurile de atribuire a contractelor fiind întrerupte temporar, ca urmare a unor disfuncţionalităţi de natură tehnică şi operaţională de la nivelul sistemului, a anunţat joi Agenţia pentru Achiziţii Publice.

”Începând cu data de 26.05.2015, data intrării în vigoare a noilor legi în domeniul achiziţiilor publice şi totodată a abrogării prevederilor referitoare la evaluarea documentaţiilor de atribuire de către ANAP, dar şi a Hotărârii Guvernului nr. 1660 din 22 noiembrie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publică prin mijloace electronice din Ordonaţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006, iniţierea procedurilor de atribuire de către autorităţile contractante în SEAP va fi întreruptă temporar până la data de 15 iunie 2016”.

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ

În principal, până la acest moment nu a fost finalizată metodologia referitoare la fluxul de iniţiere în SEAP a procedurilor de atribuire, care trebuie adaptată la noua legislaţie. 

Varianta finală a pachetului legislativ a fost adoptată de Parlamentul României în data de 10 mai 2016, iar Normele metodologice de aplicare a noilor legi sunt pregătite pentru a fi aprobate în Guvern.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

În aceste sens, autorităţile contractante trebuie să elaboreze şi să transmită spre evaluare documentaţiile de atribuire începând cu data de 15 iunie 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO