ZF 24

A început transformarea de 10 mil. € a mallului Plaza: prima etapă va fi gata peste 4-5 luni

Durata estimată a lucrărilor este de 18 luni, iar investiţia se ridică la 10 mil. euro

Autor: Cristi Moga

10.05.2014, 18:20 1989
Compania de dezvoltare imobiliară Anchor Group, care a realizat primele două malluri din Bucureşti, a început renovarea centrului comercial Plaza România din cartierul Drumul Taberei, un proces care va implica o investiţie de 10 milioane de euro ce ar trebui finalizat până la sfârşitul anului viitor.
 
Această investiţie ar trebui să umple spaţiile goale ale proiectului, să ducă numărul de vizitatori spre o medie zilnică de 30.000 de persoane şi, totodată, să majoreze cifra de afaceri a mallului cu 50%. Renovarea va fi realizată în etape, astfel încât mallul să-şi continue funcţionarea, iar primele rezultate ale procesului ar trebui să fie vizibile de la finalul acestui an.
 
„Toate ingredientele sunt pregătite, finanţarea este asigurată de grup, proiectul este gata, avem autorizaţia şi a început organizarea de şantier. Plaza va căpăta o nouă faţă comercială, sperăm noi, pentru următorii zece ani. Durata estimată a lucrărilor este de 18 luni, dar încercăm să terminăm mai repede. Prima etapă a lucrărilor, care va cuprinde şi noua intrare dinspre bulevardul Timişoara, va fi finalizată în 4-5 luni“, a declarat Răzvan Gaiţă, general manager al Anchor Grup.
 
Plaza România este un mall deschis în 2004, dar cinci ani mai târziu, la o distanţă de circa doi kilometri, a fost inaugurat proiectul AFI Palace Cotroceni, cu o suprafaţă de aproape două ori mai mare, fapt ce a dus la o scădere treptată a numărului de vizitatori şi de chiriaşi din Plaza. Astfel, de la o cifră de afaceri de 19,3 mil. euro în 2009, Plaza a ajuns anul trecut la venituri de 7,2 mil. euro, iar gradul de ocupare a spaţiilor a scăzut în jurul nivelului de 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO