ZF 24

A doua retragere a lui Stolojan

A doua retragere a lui Stolojan
15.12.2008, 13:19 18

Theodor Stolojan s-a retras luni din functia de premier desemnat, acesta fiind al doilea episod de acest gen dupa cel din 2004 cand a renuntat la functia de candidat al Aliantei D.A. la prezidentiale. Desi dimineata stirea retragerii din functie a lui Stolojan circula doar pe surse, prim vicepresedintele PDL a confirmat-o la miezul zile cand a anuntat ca a decis sa-si depuna mandatul de premier desemnat.

“Doresc ca prin acest gest al meu sa dau o speranta generatiei tinere de politicieni care sa intre in politica la nivelurile de varf", si-a motivat Stolojan gestul. Cand, in 2004, s-a retras din tandemul Stolojan presedinte-Basescu premier, primul a invocat motive de sanatate.

El a facut acest anunt intr-o declaratie de presa comuna cu Basescu de la sediul PD din Piata Valteri Maracineanu. “Am discutat mult, am hotarat impreuna si te asigur, in fata tarii, ca daca vei ramane cu sufletul alaturi de noi Alianta (PNL-PD –n.n.) va castiga”, declara Basescu printre suspine, la 2 octombrie 2004 in dupa-amiaza retragerii lui Stolojan.
Este interesant ce va spune acum presedintele Basescu a carui reactie a fost amanata de la ora 12.30 la ora 14.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO