ZF 24

60 de kilometri de autostradă pe ruta Orăştie-Sibiu vor fi deschişi circulaţiei azi. România depăşeşte pragul de 600 km de autostrăzi

60 de kilometri de autostradă pe ruta Orăştie-Sibiu...

Autor: Andreea Neferu

19.12.2013, 12:56 3586

Circa 60,5 de kilometri de autostradă pe ruta Orăştie-Sibiu vor fi deschişi circulaţiei astăzi, în prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Şova şi a directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga.

CNADNR va inaugura trei loturi din cele patru ale autostrăzii Orăştie-Sibiu, pe rutele Orăştie-Sebeş Vest (lotul 1, cu o lungime de 24,1 km), Sebeş Vest-Cunţa (lotul 2, 19,7 km), Sălişte-Sibiu (16,6 km). În total, cele trei tronsoane de autostrăzi au costat circa 330 de milioane de euro, adică un cost mediu de 5,5 milioane de euro pe kilometru.

Dacă pe primul lot al autostrăzii Orăştie-Sibiu au lucrat austriecii de la Strabag, lotul al doilea a fost construit de firma românească Straco Grup (controlată de fraţii Horpos) şi de italienii de la Studio Corona, iar lotul al treilea – de italienii de la Astaldi alături de firma românească Euro Construct Trading 98 (Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu).

Cele trei loturi, ale căror contracte au fost semnate în mandatul fostului ministru al transporturilor Anca Boagiu, aveau ca termen iniţial de finalizare luna aprilie a acestui an. Lotul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu, cu o lungime de 22 de kilometri, va fi gata abia anul viitor, întârzierile fiind cauzate de existenţa unor alunecări de teren.

Cu aceşti noi 60 de kilometri de autostrăzi, România ajunge la o reţea totală de autostrăzi de 608 kilometri.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO