ZF 24

10 motive pentru care merita sa faci upgrade la Windows 7

10 motive pentru care merita sa faci upgrade la Windows 7
28.08.2009, 13:43 86

Dupa experienta neplacuta pentru unii cu Vista, utilizatorul se gandeste acum de doua ori inainte sa treaca la Windows 7. Sistemul de operare programat pentru lansare in octombrie are ingrata sarcina de a repara imaginea proasta lasata de Vista. O sarcina si mai grea pentru noul Windows va fi convingerea utilizatorilor conservatori, cei care nu pot trece de momentul XP.

Windows 7 nu vine cu idei revolutionare. Pasul de la Vista la Windows 7 nu este la fel de mare ca cel de la Windows 2000 la Windows XP, de exemplu. Unii vad in Windows 7 un fel de Service Pack la Vista, ceea ce, pe de o parte, este adevarat. Prima grija a celor de la Microsoft a fost ca imaginea lui Windows 7 sa nu fie la fel de sifonata ca cea lui Windows Vista. A doua a fost ca Windows 7 sa nu preia problemele lui Vista. In fine, abia pe planul al treilea s-au situat functiile noi.

Da, exista suficiente motive pentru care merita sa faci upgrade la Windows 7. Iata 10 dintre ele, poate cele mai importante:

1. Rulare mult mai fluenta

Nu intru in explicatii plictisitoare, esenta este ca Vista sufera in anumite situatii de o rulare lenta a carei vina se afla undeva intre interfata Aero si placa video. Problema a fost reparata in Windows 7, iar noul sistem de operare este mai fluent si raspunde mai rapid la comenzi uzuale.
La acest capitol, Windows 7 se dovedeste superior si lui Windows XP, nu doar lui Vista. Pe calculatoarele noi, indiferent ca sunt mai puternice sau mai slabe, Windows 7 este peste XP. Am facut acest test pe un netbook si am fost surprins sa vad ca Windows 7 ruleaza mai bine ca XP-ul pe un netbook cu dotari standard (procesor Intel Atom, un singur GB de RAM). Daca XP-ul devenea din ce in ce mai greoi cu timpul si instalarea unui numar mare de programe, Windows 7 isi pastreaza supletea si cand registry-ul de Windows creste in dimensiune din cauze key-lor adaugate de programele instalate.

Vezi care sunt celelalte 9 motive pentru care merita sa faci upgrade la Windows 7.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO