ZF 24

10 gustări sănătoase şi săţioase

10 gustări sănătoase şi săţioase

Autor: CSID.ro

04.11.2014, 10:17 1015

Vrei să eviţi senzaţia de foame acută care poate încuraja excesele alimentare?

Atunci respectă programul de 3 mese şi două gustări pe zi.

Orele 11 şi 16 trebuie să fie sunt dedicate micilor bucurii culinare light!

De ce sunt importante gustările între mese

Suntem tot mai ocupaţi, mâncăm pe fugă, de cele mai multe ori doar seara, iar consecinţele sunt pe măsura greşelilor: exces ponderal, alimentaţie dezechilibrată, risc crescut de îmbolnăvire, lipsă de energie peste zi.
În acest context, un prim pas pentru a trece către o viaţă sănătoasă este să ne stabilim un program de 3 mese pe zi şi două gustări şi să-l respectăm ca la carte.

Dacă mâncăm la interval regulate de timp, secreţia de insulină din corp este în limite normale, iar senzaţia de foame exagerată, cea care periclitează silueta, nu se mai instalează.

Este adevărat că micile abateri de la dieta echilibrată sunt permise atât timp cât excesele culinare sunt arse prin sport. Însă pot fi evitate dacă avem în frigider alimente sănătoase, dacă ne gătim singuri, chiar şi ocazional, şi dacă avem grijă ca la 11 şi la 16 să nu ratăm gustările zilei, momente de respiro dar şi de încărcare a bateriilor.

Seminţele crude, ieftine şi sănătoase

Acum le găseşti peste tot, în amestecuri de in, susan, mac, floarea-soarelui şi lista poate continua. Conţin fibre de calitate care absorb toxinele din intestin, dar şi grăsimi sănătoase care menţin echilibrul dintre colesterolul “rău” şi cel “bun” din organism.

Le poţi consuma ca atare sau le poţi combina cu câteva linguriţe de fulgi integrali sau de musli.

Fructe deshidrate pentru vremuri reci

Dacă ai timp şi răbdare, deshidratează felii de fructe de sezon şi depozitează-le în cămară în pungi de hârtie. Iar când îţi doreşti o gustare aromată în locul fructelor de sezon care ne lipsesc iarna, apelează la rezerva de conserve sănătoase.
Feliile deshidratate pot fi consumate ca atare sau în amestecuri sănătoase cu lapte de migdale, musli şi scorţişoară.

Mai multe detali pe www.csid.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO