ZF 24 de ani

Dana Ciriperu, redactor-şef ajunct: ZF 24 de ani – pagini din istoria businessului scrise de voi

17.11.2022, 00:06

“Ziarul Financiar aniversează, în noiembrie 2022, 24 de ani. Pentru a-l sărbători cum se cuvine pregătim un supliment de gală, la fel ca în fiecare an, în care vă propunem să ne fiţi alături pentru a scrie împreună noi pagini din istoria businessului românesc. Alegeţi un an din perioada 1998-2022 şi scrieţi câteva rânduri, un an care a marcat businessul dumneavoastră,  un an care v-a marcat cariera, un an reper pentru companie sau pentru cariera dumneavoastră de manager”.

Aşa începea scrisoarea ZF trimisă mediului de business, o nouă provocare în care manageri, antreprenori, consultanţi, avocaţi se transformă în jurnalişti şi pun pe hârtie ani buni şi ani mai puţin buni pentru business, ani de ţinut minte şi de transformat în adevărate lecţii de business.

ZF 24 de ani este scris de voi şi merită citit pentru că oferă imaginea transformării de business a României, arată cum aţi trăit fiecare an şi cât de mult au contat decizii luate în urmă cu zece, douăzeci de ani în viaţa companiilor pe care le conduceţi.

Peste o sută de manageri, antreprenori, avocaţi au răspuns provocării noastre şi ne-au ajutat să vă dezvăluim un nou produs unic, de referinţă pentru noi.

Trecutul apropiat ne arată trei ani de zbucium permanent.

În 2020 ne-am confruntat cu pandemia de Covid-19, în 2021, deşi încercam să privim cu optimism spre viitor, norii negri se adunau deasupra economiei locale şi mondiale, dar nimeni nu anticipa şocul ce avea să vină şi ce a fost generat de conflictul militar din Ucraina.

Este prezentul cea mai grea perioadă din ultimii 24 de ani? Ce spune trecutul despre viitor? Când a fost bine, când a fost mai greu decât acum? Cum a simţit mediul de business anul 1999 cu devalorizarea leului, anul 2004 – cu aderarea la NATO, 2007 – cu aderarea la UE, 2009 – cu criza financiară? Anii grei sau anii buni sunt cei care rămân atunci când ne uităm în urmă la ultimii 24 de ani?

Am lansat toate aceste provocări spre mediul de afaceri, iar răspunsurile au fost pe măsura provocării.

Ziarul Financiar a înmânat „condeiul” generaţiei care dezvoltă astăzi România.

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022