ZF 24 de ani

Cristina Filip, asociat coordonator al Filip & Company, despre anul 2021

23.11.2022, 14:45

2021 a fost anul de turaţie maximă pentru firma noastră. Am adoptat, pentru termen lung, anumite soluţii pe care le aplicasem cu titlu de experiment în anul anterior, sub imperiul crizei sanitare. Printre acestea, soluţiile digitale şi tehnologice pentru flexibilizarea activităţii, organizarea proiectelor după model descentralizat, colaborările în formulă hibridă.

Am asistat într-un număr record de tranzacţii, inclusiv în două dintre cele mai mari tranzacţii de M&A din toate timpurile ale unor grupuri fondate de antreprenori români în afara României. Mă refer aici la (1) vânzarea de către Grupul Ţiriac a turneului de tenis Mutua Madrid Open şi (2) vânzarea de către grupul DIGI a companiilor de telecomunicaţii din Ungaria.

Am continuat, în formulă hibridă, programul anual de internship de vară, în cadrul căruia am oferit oportunităţi de dezvoltare, informare şi învăţare unui număr de
12 studenţi, în două serii a câte 7 săptămâni. Am integrat în echipă un număr de 17 noi colegi şi am atins borna de 100 de colegi, dintre care 75 de avocaţi.

Am iniţiat programele interne de sustenabilitate multianuale “Purple loves Green” şi “We all well”, aliniate cu obiectivele noastre de sustenabilitate generate în urma consultării cu echipa, şi am lansat podcastul “Making a contribution” dedicat sustenabilităţii.

În concluzie, anul 2021 a fost şi greu, şi bun, un an în care ne-am adaptat înţelept şi am continuat construcţia proiectului nostru de termen lung, cu consecvenţă, inspiraţie, dăruire şi eforturi intense şi cu rezultate excelente.


 

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022