ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Vlad Bodea, fondator Bento şi VRTW: Anul trecut am organizat un eveniment la 3-4 zile şi am adunat 40.000 de oameni. Anul acesta suntem la 10% din ce voiam să facem

23.09.2020, 19:00 Autor: Miruna Diaconu

♦ Furnizorul de soluţii software Bento a finalizat anul 2019 cu afaceri de 14 mil. lei, în creştere cu 11% ♦ Vlad Bodea este cofondator al evenimentelor VRTW (Vinyl Rum Tapas and Wine), un business de 1,2 mil. lei, plus 46%.

Vlad Bodea, fondator al businessului din IT şi tehnologie Bento şi al afacerii VRTW, spune că anul acesta industria evenimentelor a fost grav afectată, dar odată cu ridicarea anumitor restricţii în timpul verii, câteva evenimente au putut fi organizate în aer liber. Totuşi, odată cu venirea frigului evenimentele ţinute vara aceasta nu ar mai putea continua dacă restricţiile actuale vor fi în vigoare.

„Evenimentele pe care le avem în zilele de miercuri strâng cam 150 de oameni. Aceasta este dimensiunea pe care ne-o dorim la întâlnirile de miercuri pentru că aşa nu le limităm în ceea ce priveşte alegerea locaţiilor. Odată cu venirea frigului nu ştim ce vom face, este o dilemă a multora la care nu avem un răspuns“, spune Vlad Bodea, fondator Bento şi VRTW, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor: Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare?, un proiect ZF şi First Bank. Vlad Bodea a fondat businessul VRTW - Vinyl Rum Tapas Wine - care are mai multe componente. Pe de o parte este o plat­formă de evenimente, dar are şi componentă de agenţie de booking pentru artiştii cu care colaborează şi se ocupă şi de producţie muzicală şi radio online. Vlad Bodea este şi fondatorul furnizorului de soluţii software Bento.

„Cele două afaceri au început în acelaşi timp. Businessul meu principal este cel de IT, iar cel de evenimente a început ca un hobby şi a ajuns să fie mai mult de atât. VRTW e un proiect mai public şi mie mi s-a întâmplat ca în interacţiunile pe care le aveam în IT, lumea să mă identifice cu ceea ce făceam pe partea de evenimente“, explică Vlad Bodea.

Evenimentele VRTW au avut loc anul trecut într-un număr de 97 de zile (un eveniment la 3-4 zile) şi au strâns circa 30-40.000 de oameni.

Anul acesta planurile organizatorului de evenimente au fost date peste cap de către pandemie.

„Cred că suntem la 10% din ceea ce ne imaginam că o să facem. Aveam planuri mari, era un an când voiam să punem mai mult accent pe tipurile de evenimente cu călătorit, adică un număr mai mic de oameni, cam 100-150 de persoane, să mergem în diverse locuri din ţară, iar asta a picat în întregime. Toate colaborările de evenimente cu festivaluri au picat. Totuşi, am reuşit cu ajutorul partenerilor să continuăm cu anumite seri de evenimente“, spune Vlad Bodea.

Antreprenorul precizează că există interes din partea oamenilor să participe, să iasă, iar evenimentele ţinute miercuri de VRTW sunt fully booked. Cererea nu mai este la fel de mare ca în perioada de dinaintea pandemiei, dar oamenii îşi doresc să iasă, explică el.

La polul opus, Bento a mers bine dat fiind că IT-ul a fost un sector câştigător al acestei perioade.

 „IT-ul se spune că bubuie acum. Realitatea e că noi avem o experienţă pozitivă, multe dintre proiectele pe care le avem sunt în industriile care au o inerţie la crize. Momentan, nu avem un impact operaţional în activitate. Totuşi, 2021 va fi un an interesant pentru toate domeniile“, adaugă Vlad Bodea.

Bento a fost înfiinţat în 2004, pe vremea când Vlad Bodea şi Radu Scalart erau studenţi la Politehnică. Cei doi au mizat pe infrastructură IT şi dezvoltarea software, iar pariul pus de cei doi a fost câştigător. Businessul Bento, înregistrat la Registrul Comerţului cu denumirea 2B Intelligent Soft, a crescut în ultimii ani în paralel, datorită mixului de servicii şi soluţii IT oferite de către cele două divizii. Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 14 milioane lei, în creştere cu 11%, faţă de anul anterior când cifra de afaceri a fost de 12,6 milioane lei. VRTW (Vinyl Rum Tapas and Wine) este un business de 1,2 mil. lei, plus 46% faţă de 2018.

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor