ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Remus Vişan, coproprietar al Casei Muntelui: Avem un grad de ocupare de 100% în timpul weekendurilor şi de 60% în timpul săptămânii

16.10.2020, 17:25 Autor: Miruna Diaconu

♦ Mădălin Măncilă şi Remus Vişan, doi antreprenori care deţin o agenţie de turism, au preluat recent pensiunea de 14 camere Casa Muntelui din localitatea Fundata ♦ Remus Vişan este fondatorul platformei Paravion pe care a vândut-o ulterior.

Mădălin Măncilă, proprietar al Casei Muntelui, spune că odată cu pandemia de COVID-19 turiştii vor să fie mult mai bine informaţi cu privire la unitatea de cazare unde îşi vor petrece vacanţa. Deşi comportamentul turiştilor s-a schimbat radical odată cu pandemia, cererile last minute au crescut. Totuşi, pensiunea are şi câteva weekenduri rezervate în avans.

„Acum turiştii se informează mult mai mult, ne sună şi ne întreabă dacă este sigur să se cazeze la noi. Nu am avut deloc anulări, dar sunt destul de multe cereri last minute. Noi suntem un caz fericit pentru că avem câte 2-3 weekenduri vân­dute în avans, dar, totuşi, oamenii sună şi ne pun multe întrebări“, spune Mădălin Măncilă, copro­prietar al Casei Muntelui, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor. Cum facem ca economia să func­ţioneze în continuare?, un proiect ZF şi First Bank.

Pensiunea Casa Muntelui a fost pre­lu­a­tă de Mădălin Măn­cilă şi Remus Vişan în urmă cu două săp­tămâni. Cei doi an­treprenori deţin pe lângă businessul din   zona ospitalităţii şi o agenţie de turism de business, care a fost grav afectată de efectele pandemiei. Remus Vişan, coproprietarul Casei Muntelui, spune că au optat pentru un astfel de business pentru că pandemia le-a acordat timpul necesar pentru a putea face posibil un astfel de proiect.

„Cam în toată activitatea noastră de agenţi de turism am avut tot felul de proiecte care au fost împinse de la spate de diferite crize, fie crizele economice, fie crizele industriei.“

„La câţiva ani noi ne reinventăm, am trecut din business de agenţie de leisure la agenţie online, apoi la agenţie de business travel. Acum activăm în zona ospitalităţii, am reuşit să ne reinventăm. Noi am pariat întotdeauna pe România, dar celelalte proiecte nu prea ne-au lăsat timp, criza actuală ne-a oferit timpul necesar încât să ne concentrăm pe un astfel de proiect“, explică Remus Vişan.

Odată cu încetarea stării de urgenţă, cererea nu a întârziat să apară pentru Casa Muntelui, astfel că atât turismul de leisure, cât şi turismul de business au funcţionat bine în perioada de estivală. Weekendurile au avut un grad de ocupare de 100%, pe când perioada din timpul săptămânii acesta a fost de 60%.

„În timpul săptămânii sunt evenimente corporate, grupuri mici, pentru că ne ducem în zona de confort atât legală stabilită acum, cât şi din perspectiva capacităţii. Locaţia este cunoscută în toate zonele de turism, atât leisure, cât şi business. Noi trebuie doar să lărgim aria de clienţi, să ne facem mai cunoscuţi“, spune Remus Vişan.

Mădălin Măncilă adaugă faptul că pensiunea este cunoscută în rândul oamenilor care lucrează în corporaţii, în această perioadă fiind destul de mulţi care au lucrat remote de la Fundata. Proiectul Casa Muntelui a reprezentat pentru cei doi antreprenori o reinventare în contextul în care businessul lor principal, agenţia de turism, a fost foarte afectată de pandemie.

„Noi a trebuit să ne reinventăm, pentru că realitatea agenţiilor de turism este aceea a scăderii businessului cu aproape 90%. Sunt într-adevăr cifre care indică faptul că turismul a scăzut cu 60% per total, însă businessul agenţiilor de turism s-a dus la 90% mai puţin. Asta este realitatea pe care o resimţim cu toţii şi am încercat să ne adaptăm“, explică Mădălin Măncilă.

Pensiunea Casa Muntelui este localizată în comuna Fundata, judeţul Braşov, şi are o capacitate de 14 camere duble. Comuna Fundata este o locaţie căutată de cei care fug departe de aglomeraţia oraşului, având ocazia de a se plimba prin natură.

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor