ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Mihaela Tudor, 2value: Vom atinge 1 milion de euro venituri în cel mult un an

28.09.2021, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Pe platforma 2value sunt înscrise 60 de companii.

Mihaela Raluca Tudor, fondator al platformei 2value, care automatizează legătura dintre jurnalişti şi companii mici şi mijlocii, spune că într-un an de zile va ajunge la venituri de un milion de euro. De asemenea, pentru dezvoltarea businessului, antre­prenoarea spune se află în discuţii cu mai mulţi investitori.

„Cu experienţa pe care am acumulat-o în ultimii nouă ani, lucrând cu companii de tot felul, am vrut să îi ajut pe cei mici să se facă auziţi şi să crească. Mi-am dat seama că, de regulă, nu prea vrea nimeni să lucreze cu ei pentru că nu deţin suficiente cunoştinţe, iar resursele lor sunt limitate. Astfel, a trebuit să găsesc o soluţie“, spune Mihaela Raluca Tudor, fondator al platformei 2value, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor: Cum facem economia să funcţioneze în continuare?, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Mihaela Raluca Tudor a devenit antreprenor în urmă cu nouă ani, după ce a lucrat anterior ca jurnalist. Antreprenoarea şi-a deschis o agenţie de comunicare, iar recent a lansat şi platforma 2value.

Forma finală a platformei a fost lansată în luna august a acestui an şi numără în prezent circa 60 de companii înscrise. De asemenea, sunt şi 50 de jurnalişti care se ocupă să editeze textele de la companii, cum ar fi comunicatele de presă. Acestea ajung mai departe la jurnaliştii interesaţi.

Companiile se pot înscrie gratuit pe platformă pentru a vedea ce servicii oferă aceasta, iar primul pas pe care trebuie să îl urmeze este să introducă codul unic de înregistrare al firmei. În cazul unui comunicat de presă, există în platformă un şablon care trebuie completat.

„După ce comunicatul a fost scris de reprezentanţii companiei, platforma îl trimite automat către jurnaliştii înscrişi pentru a edita textele. Cel care-l preia se va ocupa să îi dea o formă mai atractivă şi mai ales cu valoare de informaţie pentru presă.“

Apoi, comunicatul este trimis în mod automat de către platformă către companie, care îşi va da ok-ul final. Mai departe, 2value îl distribuie către reţelele media, explică Mihaela Raluca Tudor.

După un an de activitate a platformei, antreprenoarea speră să se extindă în sistem de franciză într-o altă ţară, iar pentru asta se află deja în discuţii cu un investitor pentru a putea dezvolta soluţia şi în afara graniţelor. De asemenea, în luna august a anului viitor, Mihaela Raluca Tudor este de părere că 2value se va afla în a doua etapă de dezvoltare a platformei care va aduce un plus de valoare serviciilor prin inteligenţa artificială şi machine learning.

Platforma pune la dispoziţia companiilor patru tipuri de pachete sub forma unor abonamente prin care acestea pot obţine un mix de servicii în zona de comunicare cu media, iar cel mai ieftin abonament porneşte de la 77 euro. Însă, companiile pot opta şi pentru un pachet one time care ajunge la 100 euro.

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor