ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Andreea Strugaru, cofondator, Kadra: Trei luni de scădere a vânzărilor se vor resimţi, cu siguranţă nu vom realiza cifra de afaceri pe care am bugetat-o

19.10.2020, 21:27 Autor: Miruna Diaconu

♦ Kadra este o companie care activează în industria construcţiilor, mai exact în automatizări pentru căi de acces şi inginerie de acces ♦ Kadra a lucrat şi pentru anumite proiecte de reabilitare sau de construcţie de spitale, precum Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu sau Spitalul Orăşenesc Mioveni, livrând uşi sau alte produse.

Andreea Strugaru, cofon­dator şi director de marketing al producătorului şi furnizorului de sisteme automatizate de uşi de acces Kadra, spune că cele trei luni de stare de urgenţă au afectat semnificativ afacerile companiei, astfel că anul acesta nu vor reuşi să obţină cifra de afaceri bugetată la începutul anului.

„Am resimţit criza, am avut trei luni aproape de sincopă în care am lucrat mai mult cu echipele de mentenanţă. Trei luni de scădere a vânzărilor cu siguranţă se vor resimţi, nu vom realiza cifra de afaceri pe care am bugetat-o, dar ne-am dat seama că poate nu e cel mai important lucru, ci să mergem cu planurile noastre înainte şi să rămânem aceeaşi echipă pe cât posibil“, spune Andreea Strugaru, cofondator şi director de marketing, Kadra, în cadrul emi­siunii ZF 15 minute cu un antreprenor: Cum facem ca economia să func­ţio­neze în con­tinuare?, un proiect ZF şi First Bank.

Antreprenoarea ex­plică faptul că pandemia le-a schimbat modul de a lucra, astfel că au încetat să se mai uite la planuri pe termen lung, fiind nevoiţi să îşi concentreze atenţia pe planurile pe ter­men foarte scurt. Andreea Strugaru spune că modul de lucru e aproape ca la începuturile businessului când totul era destul de incert

Acum însă responsabilitatea este mai mare având în vedere că numărul angajaţilor este de 90 de salariaţi.

Kadra a avut numeroase proiecte, livrând produse pentru clădirile de birouri, dar a lucrat şi pentru anumite proiecte de reabilitare sau de construcţie de spitale, precum Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu sau Spitalul Orăşenesc Mioveni, unde au realizat sisteme automatizate de uşi de acces.

„La început a fost destul de dificil de gestionat situaţia. Primul lucru care s-a întâmplat la izbucnirea crizei generate de pandemie a fost faptul că era nevoie de mentenanţă la spitalele unde noi am instalat în trecut. Am mobilizat echipele pentru că era nevoie de noi şi ne-am păzit cum am putut mai bine. Suntem căutaţi în continuare, am avut şi mici proiecte, dar noi ne uităm cu foarte mare interes la proiectele care se anunţă, la spitalele regionale“, spune Andreea Strugaru.

Antreprenoarea explică faptul că proiectele pe care le primeşte compania sunt diverse. La începuturile Kadra nu exista cerere pentru astfel de sisteme de automatizare, dar pe parcurs portofoliul companiei s-a dezvoltat.

„Ideea businessului ne-a venit văzând ce se întâmplă în Occident, acolo ideea de uşi automate se regăseşte pe scară largă. Ne-am dorit să venim cu tehnologia asta în România, iar portofoliul s-a dezvoltat natural. În prima instanţă cu asta am început, cu uşi şi porţi automate“, explică Andreeea Strugaru.

Kadra lucrează cu producători internaţionali, în special din Europa Occidentală, mai ales din Elveţia, Italia, Germania sau Cehia. În prezent, compania nu lucrează cu producători locali, pentru că nu există companii producătoare de componente necesare în sistemele automatizate de căi de acces în România.

Pe viitor, focusul companiei este îndreptat şi către zona de aplicaţii smart pentru sistemul de management al parcărilor.

Antreprenoarea spune că anul viitor se vor resimţi efectele pandemiei asupra sectorului de construcţii, iar numărul proiectelor se va diminua considerabil, ceea ce determină compania să îşi îndrepte atenţia mai mult către sistemul de sănătate şi pe proiectele din această zonă.

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor