ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Sebastian Mîndroiu, cofondator al biroului de arhitectură Picktwo Studio: Până acum afacerile de anul acesta au înregistrat o scădere de 50% comparativ cu nivelul de anul trecut

11.08.2020, 18:45

♦ Compania are şapte angajaţi şi a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 160.000 euro ♦ Picktwo Studio este un birou care desfăşoară activităţi de design interior specializat, fondat în 2013 de către Sebastian Mîndroiu şi Radu Călin.

Sebastian Mîndroiu, cofon­da­tor al biroului de arhitectură Picktwo Studio, spune că pan­demia a avut efecte semnificative asupra businessului său, astfel că cele mai multe tipuri de spaţii amenajate de către arhitecţii Picktwo Studio erau cele din HoReCa, una dintre cele mai afectate industrii de criza pan­demică.

„Până acum afacerile de anul acesta au înregistrat o scădere de 50% comparativ cu nivelul de anul trecut. Când ne-am dat seama ce se întamplă cu pan­demia, noi ca tip de spaţii pe care le amenajăm, lucram pe HoReCa, dar ne-am reorientat către mai multe locuri de zone publice, iar toate acestea au fost afectate. Pentru că toată lumea trecea printr-o perioadă de incertitudine, ne-am imaginat cum funcţionează acele spaţii, din magazine, resta­u­rant, hoteluri, săli de fitness, cu dis­tanţare socială şi am pus toate ideile într-o prezentare care a fost menită clienţilor direct afectaţi”, spune Sebastian Mîndroiu, co­fondator al biroului de arhitectură Picktwo Studio, în cadrul emi­siunii ZF 15 minute cu un antre­prenor: Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare?, un proiect ZF şi First Bank.

Pick Two este un birou care desfăşoară activităţi de design interior specializat, fondat în 2013 de către Sebastian Mîndroiu şi Radu Călin. în prezent, compania are şapte angajaţi arhitecţi, iar la înce­­putul pandemiei păstrarea echi­pei întregi a fost o prioritate pen­tru cei care conduc biroul de arhi­­tectură.

Pandemia a prins biroul de arhitectură cu multe proiecte în desfăşurare, dintre care unele au continuat, în schimb altele au fost puse în aşteptare.

„Într-adevăr proiectele care erau în derulare şi erau într-o fază mai avansată au continuat. Ceea ce se întâmplă acum noi vedem ca pe o oportunitate.“

„Aveam un proiect la un hotel din Sinaia, iar proiectul ar fi trebuit să meargă în paralel cu sezonul de vară, cee ace ar fi fost foarte complicat pentru operatorul hotelului. Pentru că s-a închis au reuşit să deschidă hotelul gata amenajat.  Avem şi proiecte care s-au întrerupt, care nu era într-o fază prea avansată. Aveam un proiect de amenajare a unui mall în Braşov, dar acum este pus în aşteptare”, spune Sebastian Mîndroiu.

Pick Two are în portofoliu peste 50 de proiecte realizate, până în prezent, dintre care majoritatea sunt în Bucureşti. Dintre acestea circa 30 sunt proiecte principale, iar restul sunt amenajări sau detalii. Biroul de arhitectură se ocupa în principal de proiecte de manejare a spaţiilor publice, focusându-se pe restaurante, birouri, săli de sport, evitând totuşi spaţiile rezidenţiale.

„Nu am abordat niciodată segmentul de rezidenţial, acest lucru a fost pentru că mi se pare o zonă subiectivă şi ţine foarte mult de viziunea celui care locuieşte acolo. Ca o măsură de back-up, în opoziţie cu a trece în amenajari de rezidenţiale, acum ne-am concentrat să lucrăm pe proiecte de sertar, e o schimbare de paradigma”, precizează cofondatorul Picktwo Studio.

Sebastian Mîndroiu spune că vor să creeze nişte proiecte adaptate la situaţia actuală, astfel că anumite concept de design interior să fie adaptate la situaţia actuală precum o farmacie, un restaurant sau chiar şi un birou de lucru, astfel încât oamenii să poată păstra distanţa.

Compania a încheiat anul  trecut cu afaceri de aproximativ 160.000 euro. Printre proiectele finalizate de către Picktwo Studio se află şi restaurantul Nor Sky Casual Restaurant, localizat la etajul 36 al clădirii Sky Tower, o parte din restaurantele City Grill, pentru Hanul lui Manuc, restaurantul Pescăruş, restaurantul City Grill din Băneasa, Floreasca şi din Centrul Vechi.

 

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor