ZF 15 ani

"Îmi amintesc de un interviu cu un miliardar din topul Forbes, care zapacit de avioane si de fusul orar— a atipit in timpului discuţiei

"Îmi amintesc de un interviu cu un miliardar din topul...

Autor: Alina Pahoncia

21.10.2013, 00:00 290

„Cand am ajuns la ZF in Bucuresti – caci asa i-am zis mereu – aveam un ochi vanat, capul spart si nasul umflat. Un mic accident. Mi-l amintesc pe Fini (Cristian Hostiuc – n.r.) cand m-a vazut, s-a oprit o secunda si mi-a zis doar atat: „Ai venit, mandra?”.  Mi s-a spus sa stau si sa ma uit. Sa inteleg despre ce e vorba. Dupa cateva zile, am crezut ca e simplu si ca am inteles: afli stirea, o scrii si apare in ziar. Am inceput sa ma invart prin redactie cerand de munca. Si nimeni nu avea nevoie de ajutor. „Stai linistita, ca o sa-ti iasa prin nas munca.” 

Si asa a fost. Habar nu aveam cate telefoane, cafele, nopti nedormite si cate dezbateri in redactie —unele foarte aspre — stau uneori in cateva randuri de stire. Si cat de mult trebuie sa iti placa sa fii ziarist ca sa nu o iei razna dupa doi ani si sa nu pleci unde vezi cu ochii. Nu stiam atunci ca o sa am atacuri de panica in miezul noptii, cand ma trezeam din somn pentru ca visam ca am gresit o cifra sau am scapat o virgula in plus la titlul de pe prima pagina.

Imi amintesc cu drag de prima deplasare la Alba-Iulia, cand am trimis stirea la miezul noptii dintr-un net café plin de gameri si fete care vorbeau pe messenger cu iubitii din Italia, de primul Top MBA din Romania pe care l-am facut pentru ZF, dar si de un interviu cu un miliardar din topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume care — plictisit sa explice cum a facut atatia bani si zapacit de avioane si de fusul orar— a atipit in timpului interviului.

Vedeţi aici prima lansarea primei ediţii Top MBA

Am scris ani de zile despre salarii de 5.000 de euro care apoi au scazut la 2.000 de euro si mai apoi despre cum au disparut joburile respective. Am scris despre MBA-uri, somaj, remiteri, universitati, pensii speciale, criza, cariera de succes, burnout, IMM-uri. Am cunoscut oameni minunati, falsi, cinici, carieristi, profesionisti, corupti, pasionati, muncitori, saraci sau foarte bogati. Poate am obosit putin la un moment dat la ZF, dar sigur nu m-am plictisit nicio secunda.”

 

Alina Pahoncia este în prezent consilier comunicare, Banca de Dezvoltare a Canadei (Montreal, Canada)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO