MICROFRUITS SRL

MICROFRUITS SRL
  • Nume: MICROFRUITS SRL
  • CUI: RO 29252740
  • Registrul comerțului: J40/2843/2013
  • Domeniu de activitate: COMERT CU RIDICATA AL FRUCTELOR SI LEGUMELOR
  • Produse şi servicii:
    COMERT
Informații generale
  • Anul înființării: 2013
  • Management
    • Adrian Racovita Director general
    • Florin Racovita Director economic
    • Cristina Racovita Director juridic
    • Costache Alexandru Cosmin Director comercial
  • Sediul central: STR. SOS. GARII NR.16, LOC. BRANESTI, JUD. ILFOV
  • Contact:

Prezentarea companiei


    Infiintata in anul 2013, SC MICROFRUITS  SRL este o societate cu capital privat, integral romanesc, ce isi desfasoara activitatea in domeniul distributiei de legume-fructe si transporturilor rutiere de marfuri. SC MICROFRUITS SRL comercializeaza o gama larga de produse, articolele fiind variate, de o calitate superioara, in conformitate cu standardele de calitate in domeniu, impuse dec legislatia specifica. SC MICROFRUITS SRL ofera clientilor sai toata gama de legume si fructe proaspete ( peste 120 de articole), de cea mai buna calitate, in orice sezon, atat din productia autohtona cat si din import, la preturi competitive. Societatea noastra face achizitii din tari ale Uniunii Europene –Grecia Polonia, Olanda, Germania, Belgia, adra si tari din afara Uniunii Europene : Argentina, China, Egipt,  avand astfel relatii comeriale si implicit parteneriate solide cu producatori/furnizori din cunoscuti din aceste tari, toate produsele si drumul parcurs de acestea fiind in conformitate cu standardele de  calitate impuse.

    Insa, ceea ce ne reprezinta si ne recomanda este promovarea produselor romanesti, pe parcursul intregului an calendaristic, societatea noastra fiind unul din promotorii acestora si, implicit un deziderat de la care nu a abdicat. Si pe acest palier, ne bucuram de parteneriate solide cu o serie de producatori autohtoni din principalele bazine legumicole din tara : Matca – important bazin legumicol renumit pentru rosii si castraveti, Dolj, Olt, Ialomita, Buzau, Galati, Constanta – ceapa, cartofi, morcovi, ardei, vinete, pepeni , Dambovita – varza, sfecla, Giurgiu – salata, zarzavaturi etc.

Pe langa produsele autohtone, societatea noastra comercializeaza o gama larga de produse provenite din import sau piata intracomunitara,  precum si produse exotice, detinand contracte de exclusivitate cu o serie de brand-uri cunoscute de citrice din Grecia, legume si fructe din Spania si Olanda sau Polonia.

Produsele comercializate provin din loturi controlate, pentru care societatea noastra, in colaborare cu Laborator Central Fitosanitar – Laboratorul pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide in Plante si Produse Vegetale,  are un program de recoltare probe, prin sondaj, in conformitate cu Metoda Multireziduala -,, Analytical Methods for Pesticide Residues in Foodstuff ”

SC MICROFRUITS SRL dispune de personal de specialitate, experimentat si motivat de realizarile obtinute si de perspectivele existente, precum si de un colectiv tanar, generator de idei constructive, deschis la nou care urmareste in permanenta satisfacerea clientilor sai.

Principala piata de desfacere o constituie retelele de hypermarket-uri din Romania, respectiv CARREFOUR ROMANIA SA , METRO CASH & CARRY SRL, MEGA IMAGE SRL, ROMANIA HYPERMARCHE, SELGROS CASH & CARRY cu care societatea are incheiate Contracte de furnizare, fiind unul din principalii furnizori.

DEZIDERATE SI OBIECTIVE:

Din experienta dobandita de-a lungul timpului, in ultimii ani, am constatat o crestere exponentiala a pietei romanesti in tot ceea ce inseamna alimentatie sanatoasa, asfel incat , societatea noastra urmareste sa ofere clientilor sai, solutii caracterizate prin calitate si eficienta la standarde europene. Piata acestor tipuri de legume si fructe este intr-o tendinta expansionista in Romania, cerintele pietei in domeniul alimentar vor fi din ce in ce mai exigente, consumatorii romani orientandu-se din ce in ce mai mult spre acest tip de produse in detrimentul celor provenite din import sau piata comunitara. De semenea, dezvoltam continuu gama produselor provenite din agricultura ecologica, ponderea produselor din gama bio fiind in continua crestere.

In conditiile unei concurente acerbe pe piata, societatea noastra este adepta celor mai inalte standarde in ceea ce priveste exigentele de calitate. Societatea noastra a implementat procedurile HACCP si detine in present, doua certificari importante si anume : IFS FOOD vers.6.1 si Certificatul de conformitate pentru comercializarea produselor ecologice.  Preocuparea pentru calitate este prioritara pentru intreaga noastra activitate, strategia noastra vizand :

  • Satisfacerea exigentelor clientilor
  • Imbunatatirea permanenta a managementului calitatii

Ca o evolutie fireasca in dezvoltarea afacerii, societatea noastra vizeaza o diversificare a activitatii, astfel incat, daca la momentul actual ne ocupam  doar de distributie, in viitoul cel mai apropiat   vrem sa investim in dobandirea de know-how in ceea ce priveste productia de legume si fructe in sere proprii.

Obiectivele noastre permanente constau in :

  • Promovarea produselor autohtone pe pietele din Romania
  • Crearea unui centru de colectare modern pentru producatorii autohtoni cu care derulam parteneriate
  • Dotarea acestui centru de colectare cu tehnologie si echipamente performante, acestea reprezentand motorul planului de crestere a planului de afaceri, ceea ce inseamna si o economisire a timpului dar si o reducere substantiala a costurilor de prestare a serviciilor
  • Marirea pietei de desfacere si implicit a portofoliului de clienti
  • Fidelizarea clientilor
  • Reinvestirea permanenta a profitului in noi proiecte

Indeplinirea obiectivelor sus-mentionate  a inceput sa prinda contur,  printr-o investitie substantiala in anul 2014,  respectiv construirea unui depozit frigorific propiu,  modern, la standarde europene, cu o capacitate de 1200 tone, alcatuit din 11  camere frigorifice, cu temperatura controlata, 4 linii tehnologice moderne de sortare si ambalare a produselor, mijloace de transport proprii,  dotate cu agregate frigorifice pentru transportul in conditii optime a produselor, spatiu pentru birouri. Spatiile de depozitare sint autorizate atat de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, de Directia pentru Agricultura- Unitatea Fitosanitara cat si de Directia pentru Sanatate Publica.

Astfel, prin achizitionarea utilajelor si echipamentelor prevazute a fi achizitionate, se va asigura desfasurarea procesului tehnologic de receptionare, sortare, ambalare si depozitare a legumelor si fructelor in conditii optime , tehnologiile performante conducand la randamente sporite, dar si la asigurarea si respectarea fluxului tehnologic in conformitate cu legislatia in vigoare.

 


Structură acționariat


Acționari Procent
Adrian Racovita 75%
Cristina Racovita 15%
Florin Racovita 7.5%
Cosmin Costache 2.5%

Date financiare


An Capital social Cifră de afaceri Profit net Număr de angajaţi
2019 400 lei 201.223.807 lei 9.777.724 lei 110
2018 400 lei 180.902.330 lei 9.253.139 lei 111
2017 400 lei 141.315.836 lei 7.458.723 lei 76
2016 400 lei 120.199.179 lei 5.111.822 lei 81
2015 400 lei 126.429.702 lei 5.344.061 lei 70

Sursa: Compania

AFACERI DE LA ZERO