Un start-up pe zi

Doi tineri din Baia Mare fac afaceri cu somon afumat, inspiraţi de un business norvegian

Peştele este adus din Norvegia, refrigerat, iar apoi este procesat în unitatea companiei din Baia Mare

Peştele este adus din Norvegia, refrigerat, iar apoi este procesat în unitatea companiei din Baia Mare

Autor: Florentina Niţu

23.12.2018, 10:10 13335

Cătălin Simionca a lucrat timp de zece ani în Norvegia, din 2007 până anul trecut, când a decis împreună cu prietenul său Vasile Paşca să producă ceva în România şi au investit 20.000 de euro pentru a procesa somon.

„Ideea de a ne face un business ne-a venit într-o zi banală. Eram în maşină, îl conduceam la aeroport pe prietenul meu, care se întorcea la muncă în Norvegia, şi i-am zis hai să facem ceva în România. (…) După zece ani de Norvegia, unde am muncit timp de trei ani într-o fabrică cu peşte şi şapte ani pe un vapor, unde am fost pescar, m-am întors în România să fac ceva acasă, să ajut la creşterea antreprenoriatului românesc“, spune Cătălin Simionca, cofondatorul brandului Laks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO